Επέκταση παραγωγής για Polestar 1;

Επέκταση παραγωγής για Polestar 1;

Η Polestar, η ηλεκτρική φίρμα πολυτελείας της Volvo αναμένεται να διευρύνει τον όγκο παραγωγής του κουπέ των 600 ίππων.

Η Polestar, η ανεξάρτητη φίρμα της Volvo για ηλεκτροκίνητα μοντέλα υψηλής απόδοσης, εξετάζει ήδη το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής για το παρθενικό μοντέλο της.

Από τον περασμένο Οκτώβριο, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται για την αγοράς του Polestar 1.

Το επαναφορτιζόμενο υβριδικό κουπέ των 600 ίππων με την αυτονομία 150 km, αναμένεται να κοστίσει μεταξύ 130.000 και 150.000 ευρώ. Επί του παρόντος, η Volvo σχεδιάζει να κατασκευάσει 500 μονάδες του Polestar 1 ετησίως και για τρία χρόνια, λειτουργώντας σε μία βάρδια στο νέο εργοστάσιο της στο Chengdu της Κίνας.

«Εξετάζουμε αν θα μπορούσαμε να πετύχουμε μεγαλύτερο όγκο από 500 μονάδες ετησίως. Αυτό θα το ελέγξουμε», δήλωσε ο Thomas Ingenlath, διευθύνων σύμβουλος της Polestar, στην Automotive News Europe. «Νομίζω ότι υπάρχει δυνατότητα να πάμε σε δύο βάρδιες».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Νέο Polestar 1 [video]

Ο Ingenlath δήλωσε ότι θα χρειαστεί ακόμα λίγος χρόνος πριν αποφασίσει η Polestar για πιθανή επέκταση. Το εργοστάσιο του Chengdu δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του τρέχοντος έτους. Θα χρειαστεί χρόνος μέχρι τα μέσα του 2019, οπότε και το Polestar 1 θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται από την γραμμή παραγωγής. Αυτό που κάνει το αυτοκίνητο πρόκληση είναι ότι θα πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της Volvo με ανθρακονημάτινο αμάξωμα.

«Δείχνουμε μεγάλο σεβασμό για την πρόκληση που αντιμετωπίζουμε, καθώς φέρνουμε στην πραγματικότητα την παραγωγή ινών άνθρακα», ανέφερε ο Ingenlath, προσθέτοντας ότι αναμένει ότι θα χρειαστεί χρόνος για να νιώσει η ομάδα του ότι είναι σίγουρη για τη νέα διαδικασία. «Θα είναι μια μάλλον αργή εκκίνηση, αλλά είναι απαραίτητο γι’ αυτό το πολύπλοκο προϊόν».

Οι προ-παραγγελίες Polestar 1 θα ξεκινήσουν την άνοιξη. Το αυτοκίνητο θα κάνει το ντεμπούτο του στο Salon de l’ Automobile, στη Γενεύη τον επόμενο μήνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube