Έκθεση Γενεύης: Νέο, μινιμαλιστικό Bee-Bee XS [video]

Έκθεση Γενεύης: Νέο, μινιμαλιστικό Bee-Bee XS [video]

Λιτό, χαρούμενο και πανάλαφρο, το γαλλικό αυτοκινητάκι είναι κάτι σαν σύγχρονο, ηλεκτρικό Citroën Mehari.

Μπορεί να μην έχετε ακούσει για την Bee-Bee Automotive αφού ξεκίνησε μόλις το 2013 ως start-up εταιρεία για επενδυτές, όντας το αποτέλεσμα κοινοπραξίας δύο εταιρειών: της προμηθεύτριας αυτοκινητικών εξαρτημάτων VT2I και της κατασκευάστριας ειδικών οχημάτων Beta Epsilon.

Τώρα η νέα εταιρεία εκθέτει το πρώτο της προϊόν, το XS, σε μια από τις πιο σημαντικές εκθέσεις της χρονιάς, το Σαλόνι της Γενεύης.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, το XS είναι ένα μικρό, απλό, ελαφρύ κάμπριο ελεύθερου χρόνου. Ζυγίζει μόλις 660 kg, έχει 4 πόρτες, 4 θέσεις, εσωτερικό που πλένεται ολόκληρο και ταμπλό με απλή ψηφιακή οθόνη. Με άλλα λόγια, είναι κάτι σαν σύγχρονο, ηλεκτροκίνητο Citroën Mehari.

Το XS κινείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 10 kW (20 kW για στιγμιαίες επιταχύνσεις) που τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου η οποία μπορεί να έχει χωρητικότητα 7,2 kWh ή 9,6 kWh. Ανάλογα με την μπαταρία, η τελική ταχύτητα του XS είναι 50 km/h ή 90 km/h, και η αυτονομία του φτάνει τα 110 km με μία πλήρη φόρτιση.

Το Bee-Bee XS ακούγεται ενδιαφέρον, αλλά η τιμή του μάλλον σε προσγειώνει ανώμαλα: «Γυμνό», στη βασική του έκδοση, ξεκινά από τα 22.900 ευρώ!...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube