Η Alpine θα λανσάρει και σπορ SUV

Η Alpine θα λανσάρει και σπορ SUV

H Alpine σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο το δεύτερο μοντέλο της να είναι ένα SUV, το οποίο θα ανταγωνίζεται την Jaguar F-Pace και την Porsche Macan

Το αφεντικό της εταιρείας, Michael van der Sande, είπε ότι η Alpine θα κατασκευάζει και μοντέλα που δεν θα βρίσκονται στον σκληρό πυρήνα της σπορ οδήγησης.

Κάτι τέτοιο μάλιστα το χαρακτήρισε ως «αναπόφευκτο». Επομένως το επόμενο λογικό βήμα θα μπορούσε να είναι η εξέλιξη ενός σπορ SUV το οποίο θα ανταγωνιστεί την νέα Jaguar F-Pace και βέβαια την Porsche Macan. Τόνισε μάλιστα πως «για να χτίσουμε τη μάρκα χρειαζόμαστε μοντέλα που να διατηρούν σταθερή τη ζήτηση. Άλλωστε η αναβίωση της Alpine σημαίνει κυρίως χτίσιμο μιας μάρκας με ευρύ προσανατολισμό και όχι αποκλειστικά και μόνο σπορ αυτοκίνητα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Έτσι ακούγεται η νέα μπερλινέτα της Αlpine [video]

Αφού αρχικά παραδέχτηκε πως έχει στα χέρια του έξι με επτά προτάσεις για νέα μοντέλα, ο van der Sande πρόσθεσε: «Στον πυρήνα της φιλοσοφίας μας θα βρίσκονται πάντα τα σπορ μοντέλα. Όταν καταφέρουμε να το εμπεδώσουμε, τότε ανοίγονται προοπτικές να κάνουμε πολλά πράγματα. Η μόνη απαραίτητη συνθήκη θα είναι πάντα πως όποιο μοντέλο κι αν δημιουργήσουμε αυτό θα είναι το πιο «κοφτερό» και διασκεδαστικό στην κατηγορία του. Θέλουμε να έχει εξαιρετική οδική συμπεριφορά, χαμηλό βάρος και ευελιξία. Αν μπορούμε να τα πετύχουμε αυτά τότε δεν έχει σημασία ποια θα είναι η κατηγορία και το μέγεθός του. Θα είναι απλώς Alpine».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ DRIVE Legends: Alpine A110 1300S 1966-1971

Υπάρχει μια έντονη φημολογία που θέλει το SUV της Alpine να μοιράζεται τεχνολογίες με την σύμμαχο Nissan η οποία θέλει να επαναλανσάρει τη σειρά Z ως σπορ crossover. Όπως η Nissan έτσι και η Alpine θα εκμεταλλευτεί όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες και το δικό της SUV θα είναι τετρακίνητο μέσω υβριδικής τεχνολογίας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube