Διαρροή: H επερχόμενη BMW X2 σε φόρμα παραγωγής;

Διαρροή: H επερχόμενη BMW X2 σε φόρμα παραγωγής;

Δεν χρειάζεται να είσαι μάντης για να καταλάβεις ότι αυτές οι πατέντες απεικονίζουν τη νέα BMW X2 σε φόρμα παραγωγής.

Γεύση από την επερχόμενη BMW X2, ένα ακόμη κουπέ-SUV από τη βαυαρική εταιρεία, είχαμε πάρει από το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο Mondial de lAutomobile, στο Παρίσι.

Και τώρα έχουμε εμπρός μας κάμποσες από τις πατέντες που κατατέθηκαν στο Ιαπωνικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών στις 22 Φεβρουαρίου του 2017. Τα σχέδια που «διέρρευσαν» εχθές απεικονίζουν ένα αυτοκίνητο που δείχνει να είναι ένα κουπέ SUV έτοιμο για παραγωγή. Αρκετά πιο υποτονικό από το πρωτότυπο του Παρισιού, αλλά με χαρακτηριστική πιστότητα.

  

Οι αλλαγές στο τελική φόρμα της X2 ήταν πάνω κάτω αυτές που αναμέναμε. Οι λεπτοί πλευρικοί καθρέφτες έδωσαν τη θέση τους σε άλλους πιο συμβατικούς χάριν της ορατότητας, ο εμπρός προφυλακτήρας «ημέρεψε», ακολουθώντας τη φόρμα που γνωρίζουμε από τα άλλα SUV της εταιρείας, και τα εμπρός φανάρια δεν είναι πια οι λεπτοί ανακλαστήρες του πρωτοτύπου.

 

Στο ίδιο μοτίβο και χωρίς έκπληξη, τα χερούλια στις πόρτες έκαναν την εμφάνισή τους, ενώ τα «μπουριά» που είχε για εξατμίσεις το πρωτότυπο έδωσαν τη θέση τους σε πιο διακριτικές και μικρότερης διαμέτρου μπούκες. Πίσω τα φανάρια έγινα μεγαλύτερα και πιο τετράγωνα, ενώ οι πιο παρατηρητικοί θα δουν τα σήματα της BMW που λείπουν από τις πίσω κολόνες, αν και αυτό θα μπορούσε να είναι παράλειψη στις πατέντες.

 

Σε γενικές γραμμές, η σιλουέτα της X2 παραγωγής παραμένει πιστή στο πρωτότυπο, με την BMW να κρατά την υπόσχεσή της για ένα νέο Sports Activity Vehicle (SAV) που θα ξεπατικώνει το κόνσεπτ του 2016.

 

Η νέα X2, που ουσιαστικά πρόκειται για την πιο σπορ εκδοχή της X1, αναμένεται να λανσαριστεί εμπορικά το 2018, αν και το δημόσιο ντεμπούτο της θα γίνει αρκετά νωρίτερα. Το πιθανότερο εντός έδρας, στην ΙΑΑ 2017, τον Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη.

Η νέα Χ2 δεν θα είναι ο μοναδικός νέος εκπρόσωπος της οικογένειας «Χ», καθώς η μεγαλύτερη και πιο πολυτελής της σειράς, η BMW X7, αναμένεται επίσης σε φόρμα παραγωγής το 2018.

[Πηγή Ιαπωνικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών μέσω Autoblog.nl]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube