Διαρροή για το νέο Volvo V60

Διαρροή για το νέο Volvo V60

Μέρος από τις επίσημες φωτογραφίες του νέου Volvo V60 διέρρευσαν στο web πριν από την επίσημη παρουσίασή του στη Γενεύη.

Το Volvo V60 διέρρευσε πριν από το επίσημο λανσάρισμά του στο Salon de lAutomobile στη Γενεύη, αποκαλύπτοντας το προφίλ και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Όπως είχαμε παρατηρήσει και στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες νωρίτερα, το V60 όχι μόνο διατηρεί αυτούσιο το οικογενειακό ύψος της σουηδικής εταιρείας, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για ένα Volvo V90 υπό σμίκρυνση, ειδικά από το πλάι. Οι εικόνες που βλέπετε εμφανίστηκαν στη βοσνιακή (!) ιστοσελίδα AutoMotoSvijet.

Ο σχεδιασμός του V60 αποτελεί ευθεία αναφορά στην γκάμα των μεγαλύτερων μοντέλων της Volvo, όπως αυτή την είχε σχεδιάσει ο πρώην επικεφαλής στιλίστας της εταιρείας και νυν επικεφαλής της επίσης πλέον ανεξάρτητης Polestar, Thomas Ingenlath. Η 60άρα μπερλίνα, αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της αργότερα μέσα στο 2018, ενώ και τα δύο θα λανσαριστούν εμπορικά το πρώτο 3μηνο του 2019.

To αυτοκίνητο θα υποστηρίζεται από την πλατφόρμα Scalable Product Architecture, όπως εξάλλου όλα τα μεγάλα μοντέλα της Volvo. Η γκάμα των μοτέρ για τα νέα S/V60, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι πανομοιότυπη με αυτή του μεσαίου SUV της εταιρείας, του Volvo XC60. Αυτό σημαίνει ότι θα περιλαμβάνεται και μια επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση T8 Twin Engine με 408 PS –όπως το 4μπουκο αυτοκίνητο των φωτογραφιών. Κατά τα λοιπά, το αυτοκίνητο δεν θα απαντά σε όλες τις εκδόσεις των Audi A4, BMW 3 Series και Mercedes-Benz C-Class που θα είναι οι ανταγωνιστές του. Η γκάμα των μοτέρ θα περιορίζεται στους δίλιτρους βενζινοκινητήρες T5 και Τ6 με τους 254 και 320 PS αντίστοιχα, και στους δίλιτρους ντίζελ D4 και D5 με τους 190 και 235 PS αντίστοιχα. Υπάρχει βέβαια και μια πιθανότητα για ένα μικρότερο υβριδικό σύστημα με θερμικό μέρος τον 3κύλινδρο 1.500άρη βενζινοκινητήρα που θα ενταχθεί στην γκάμα αργότερα, ο ίδιος που θα βρεθεί και κάτω από το νέο μικρό SUV της Volvo, το XC40.

 

Οι εκδόσεις κατά πάσα πιθανότητα θα αντικατοπτρίζουν και πάλι εκείνες του XC60, με το Momentum να είναι το βασικό τριμ στο μοντέλο, το Inscription και το Volvo Ocean Race τα ενδιάμεσα και το R-Design το κορυφαίο. Και ο εξοπλισμός ασφαλείας θα ταιριάζει με αυτόν του XC60. Κάτι που σημαίνει ότι όταν φτάσει στην αγορά στις αρχές του 2019, είναι πιθανό να είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στην κατηγορία του. Να θυμίσουμε ότι το XC60 χαρακτηρίστηκε το ασφαλέστερο αυτοκίνητο που δοκιμάστηκε από τον Euro NCAP το περασμένο έτος, επιτυγχάνοντας συνολική βαθμολογία 95%, εξοπλισμένο ον με πιο προηγμένα συστήματα από αυτά που δοκιμάζει Euro NCAP επί του παρόντος στα ανταγωνιστικά και όχι μόνο μοντέλα.

Τιμή προφανώς και ακόμη δεν γνωρίζουμε. Αλλά εκτιμούμε ότι αυτή θα είναι 20-25% μικρότερη από το αντίστοιχου κινητήρα και εξοπλισμού XC60.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube