Corvette ZR1 2019: Στο Nürburgring με στόχο την Porsche 911 GT2 RS [video]

Corvette ZR1 2019: Στο Nürburgring με στόχο την Porsche 911 GT2 RS [video]

Η νέα Chevrolet Corvette ZR1 βρίσκεται στην Πράσινη Κόλαση για να εκπληρώσει την υπόσχεσή της για ένα σούπερ χρόνο.

Όταν οι λέξεις «765 άλογα», «πίσω κίνηση» και «Nürburgring» μπαίνουν στην ίδια πρόταση, σαφώς και είναι κάτι που τραβάει την προσοχή μας.

Βέβαια, δεν ήταν απρόσμενο όσον αφορά τη Chevrolet, καθώς η αμερικανική εταιρεία περίμενε να ανοίξει το «μαγαζί» εκεί στη Γερμανία για τη σεζόν του 2018, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αναμένει να κάνει με την Corvette ZR1 2019 χρόνο στο γύρο κάτω από τα επτά λεπτά. Πόσο; Δεν γνωρίζουμε! Και τα μόνα σημεία αναφοράς που έχουμε είναι ο χρόνος της Camaro ZL1 1LE, του ταχύτερου muscle car στην Πράσινη Κόλαση που γύρισε το 2017 σε 7’ 16”, αλλά και αυτό της Corvette Z06 από τη γενιά C7, σούπερκαρ αυτή τη φορά, που έγραψε 7’ 14”.



Προφανώς και περιμένουμε κάτι καλύτερο από την ZR1, της οποίας είδαμε μπόλικα πρωτότυπα να γυρίζουν στο ’Ring πέρυσι, με κάποια από αυτά να είναι εφοδιασμένα με κάμερες. Παρ’ όλα αυτά, όπως υποσχέθηκε η General Motors, το κομπερσοράτο θηρίο με το V8 των 6,2 λίτρων επέστρεψε στο Nürburgring. Και μπορείτε να δείτε στο video μια κόκκινη ZR1 να κάνει δοκιμές -με ανοιχτά παράθυρα- πριν λυσσάξει στο Nordschleife.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Chevrolet Corvette ZR1: ¼ του μιλίου σε 10” 6, 0-60 mph σε 2” 85 [video]

Το παράξενο όμως σε αυτό το αυτοκίνητο είναι η κάστομ εξάτμιση, φτιαγμένη λες σε υπόγειο συνεργείο του ’70 στο Μπραχάμι. Αν αναρωτιέστε γιατί, να σας πούμε ότι η θηριώδης Chevrolet βρυχάτο ανάρμοστα για τα ηχητικά δεδομένα της χώρας, οπότε οι μηχανικοί έπρεπε να σκαρφιστούν ένα… σιγαστήρα. Αλλά ακόμη κι έτσι, το αυτοκίνητο αστράφτει και βροντάει.



Αν μας ρωτάτε, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η φρέσκια Chevrolet Corvette ZR1 θα καταπιεί τα 14 δευτερόλεπτα της Z06 που τη χωρίζουν από το κλαμπ των 7- δευτερολέπτων. Τώρα, αν θα κατέβει κάτω από 6’ 47” της Porsche 911 GT2 RS, για τον επίζηλο τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στο ’Ring δεν κόβουμε και το χέρι μας. Να σημειώσουμε όμως ότι άλλοι στο web το έχουν ήδη κόψει

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube