Audi: Προσεχώς και SQ2

Audi: Προσεχώς και SQ2

Η Audi θα παρουσιάσει μέσα στο 2018 την πρώτη σπορ έκδοση του Q2, το SQ2 με ισχύ 250-300 άλογα.

Το έχουμε ήδη αναφέρει στην ενότητα των νέων μοντέλων, ότι το πρόγραμμα του 2018 είναι ιδιαίτερα φορτωμένο για την Audi.

Μεταξύ λοιπόν των ανανεώσεων για τους πυλώνες της γκάμας της γερμανικής εταιρείας, A1, A6, Q3, και το λανσάρισμα του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου που τυχαίνει να είναι και SUV, του e-tron, δεν πρέπει να ξεχνάμε τι ετοιμάζει η Audi Sport.

Ύστερα από την παρουσίαση του νέου RS4 τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο σπορ βραχίονας των Τεσσάρων Δακτυλίων βρίσκεται στο τέλος της εξέλιξης μιας hot έκδοσης του Q2, του πιο μικρού crossover της γκάμας που κλείνει δύο χρόνια στην αγορά τον επόμενο μήνα. Ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε από το Indianautosblog δείχνει ότι η αποκάλυψή της θα γίνει κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Η μυστικότητα εξακολουθεί να είναι συνολική για την έκδοση αυτή. Μπορούμε όμως να υποψιαζόμαστε ότι η Audi θα παραμείνει πιστή στις συνήθειες της, με μια ελαφρώς αναθεωρημένη εμφάνιση. Ούτως ή άλλως η Ιστορία έχει δείξει ότι τα μοντέλα με το λόγκο «S» δεν παρουσιάζουν ποτέ κάτι το εξωφρενικό, κάτι που δεν το περιμένεις. Κάτω από το καπό του Q2, προς το παρόν, η πιο σπορ έκδοση είναι αυτή με το δίλιτρο μοτέρ, τουρμποντίζελ ή τούρμπο βενζίνης, με 190 PS. Οπότε μια υπόθεση για ένα μοτέρ με τουλάχιστον 250 άλογα και τετρακίνηση quattro, είναι ασφαλέστατη. Το ερώτημα είναι αν το SQ2 θα τολμήσει να ανέβει στα 300 άλογα, από τη στιγμή που το Audi S3 αποδίδει 310.

Η απάντηση στο ερώτημά μας θα έλθει σε κάτι παραπάνω από ένα μήνα, καθώς το νέο SQ2 θα κάνει την πρώτη εμφάνισή του στο Salon de l’ Automobile, στη Γενεύη -8 έως 18 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube