Αποκάλυψη για το Zarooq Sand Racer 500 GT παραγωγής

Αποκάλυψη για το Zarooq Sand Racer 500 GT παραγωγής

Το πισωκίνητο off-road σούπερκαρ από τα Εμιράτα φορά μοτέρ V8 με 525 PS και κοστίζει περίπου 400.000 ευρώ.

Αυτό είναι το νέο Zarooq Sand Racer 500 GT, η πιο πρόσφατη εκδοχή και μοντέλο παραγωγής του off-road σούπερκαρ από τα ΗΑΕ.

Το αυτοκίνητο το είδαμε για πρώτη φορά πριν από 1,5 χρόνο, όταν σχεδιαζόταν τόσο ως αγωνιστικό όσο και ως αυτοκίνητο δρόμου, αλλά με μοτέρ V6. Από τότε, η εξέλιξή του συνεχίστηκε αδιάλειπτα, με τη Zarooq να λέει ότι οι μεγαλύτερες προσδοκίες των πελατών την ώθησαν να τοποθετήσει στο Sand Racer έναν ατμοσφαιρικό General Motors LT1. Ένα 6,2λιτρο μοτέρ V8 με 525 άλογα και 67,3 kgm που έχει να κινήσει 1.300 kg. H τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου φτάνει τα 220 km/h, ενώ η ισχύς περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός 5αριού σειριακού χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων

Η Zarooq μπορεί να είναι μια εταιρεία με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά έχει πολυεθνικό άρωμα. Ιδρύθηκε από τον Mohammed Al Qadi, πρώην γενικό διευθυντή της πίστας Yas Marina F1 και τον πρώην Γάλλο πιλότο της F3, Bruno Laffite.

Το σασί του Sand Racer 500 GT που διαθέτει ενσωματωμένο roll cage σχεδιάστηκε από την ισπανική αγωνιστική ομάδα Campos. Το συνθετικό αμάξωμα θα κατασκευάζεται στο Βέλγιο και θα συναρμολογείται μαζί με το δερμάτινο σαλόνι του αυτοκινήτου από τη Mansory στη Γερμανία. Η Zarooq λέει ότι θα υπάρξουν εγκαταστάσεις συναρμολόγησης στα ΗΑΕ και στο Monaco.

Μολονότι η πίσω κίνηση είναι σπάνιο set-up για SUV δρόμου, αποτελεί κοινό τόπο των buggy για την άμμο ή για τα ράλικαρ του Dakar. Η διαδρομή των αναρτήσεων φτάνει τα 45 cm χάρη στα αμορτισέρ Intrax, προδιαγραφών Dakar, τα οποία σημειωτέον έχουν δύο ρυθμίσεις: «Δρόμος» και «Άμμος». Το αυτοκίνητο έχει διθέσια καμπίνα, ψηφιακό πίνακα οργάνων, ηλεκτρονικό κλιματισμό και σύστημα πολυμέσων.

Η Zarooq σχεδιάζει να κατασκευάσει 35 Sand Racer προδιαγραφών 500 GΤ, τιμώμενα περίπου €400.000 συν τους τοπικούς φόρους, καθώς και τα έξτρα που θα επιλέξει ο αγοραστής. Έξτρα που δεν περιλαμβάνονται σε κάποιο κατάλογο, καθώς η Zarooq είναι ανοιχτή σε κατ’ επιλογή ή παραγγελία στην εξατομίκευση.

Η εταιρεία λέει ότι τα πέντε πρώτα 500 GT έχουν ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζονται, με τις προ-παραγγελίες να έχουν ήδη τεθεί για τα υπόλοιπα. Πέρα όμως από τα 35 κομμάτια προδιαγραφών 500 GT, σχεδιάζονται και άλλες εκδόσεις, με διαφορετικά πακέτα μοτέρ/κιβωτίου, καθώς και μια σειρά για ράλι.

Οι πρώτες παραδόσεις του Zarooq Sand Racer 500 GT θα ξεκινήσουν στο τέλος του χρόνου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube