Αποκάλυψη: Αυτό είναι το Citroën C4 Cactus

Αποκάλυψη: Αυτό είναι το Citroën C4 Cactus

Το νέο γαλλικό crossover θα παρουσιαστεί επίσημα αύριο, ωστόσο η Citroën μας έδωσε μια πρώτη γεύση

Οι πρώτες φωτογραφίες και μαζί και κάποιες πληροφορίες για το νέο γαλλικό crossover, βγήκαν στον αέρα μια ημέρα πριν την επίσημη παρουσίασή του.

Bασισμένο κατά κύριο λόγο στο ομώνυμο concept που είχαμε γνωρίσει πριν λίγο σχετικά καιρό, σημαδεύει από πλευράς αμαξώματος και χαρακτηριστικών στην κατηγορία της οποίας αντιπροσωπευτικό δείγμα είναι το Nissan Juke. Με εντυπωσιακή σχεδιάση εξωτερικά, υιοθετεί και παντρεύει την καλή αισθητική με την πρακτική λειτουργία.



Παράδειγμα το Airbump, που είναι η γενικότερη ονομασία των προστατευτικών στοιχείων στον προφυλακτήρα και στις πλαϊνές επιφάνειες του αυτοκινήτου, καθώς χάρις του ανθεκτικού στις γρατζουνιές υλικού και των θυλάκων αέρα στο εσωτερικό του απορροφούν την ενέργεια των μικροσυγκρούσεων.

Οι διαστάσεις του δεν έχουν ξεφύγει από αυτές του πρωτότυπου έχοντας μήκος: 4.210 mm, πλάτος: 1.750 mm και ύψος 1.530 mm, την ώρα που η απόστασή του από το έδαφος είναι 21 πόντους.

Το πρωτότυπο είχε παρουσιαστεί με το σύστημα Hybrid Air, το οποίο συνδυάζει τον βενζινοκινητήρα Pure Tech με τα υδραυλικά συστήματα και τον πεπιεσμένο αέρα που διαθέτει. Η συγκεκριμένη διάταξη εξασφαλίζει κατανάλωση της τάξης των 3 lt/100 km. Προς το παρόν όμως οι κινητήρες με τους οποίους θα διατίθεται το αυτοκίνητο είναι οι γνωστοί 3κύλινδροι και 4κύλινδροι (βενζίνης και ντίζελ) του Ομίλου PSA, χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάτι ακόμη για την υβριδική έκδοση.



Στο εσωτερικό η σχεδιάση δεν μπορεί παρά να ακολουθεί τις τάσεις της εποχής, οπότε ξεχωρίζουν οι δύο ψηφιακές οθόνες, μία εκ των οποίων επέχει θέση πίνακα οργάνων και η άλλη φιλοξενεί όλες πληροφορίες από τα συστήματα ενημέρωσης, ψυχαγωγίας, κλιματισμού, κ.τ.λ.

Ο κλασικός λεβιές του αυτόματου κιβωτίου, έχει αντικατασταθεί από ένα σύστημα διακοπτών στη βάση της κεντρικής κονσόλας που φιλοξενεί τις επιλογές D, R, N, ενώ υπάρχουν και paddles πίσω από το τιμόνι.

Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, τον Μάρτιο, και στη συνέχεια, οι πληροφορίες λένε πως θα αρχίσει σχεδόν άμεσα η διάθεσή του στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube