Αναπάντεχη ανανέωση για την BMW M2

Αναπάντεχη ανανέωση για την BMW M2

Η μη αναμενόμενη ανανέωση της BMW M2 μας κάνει να μιλάμε ουσιαστικά για ένα MY 2018 και, αν μπορείτε, εντοπίστε τις αλλαγές.

Το αναπάντεχο facelift της BMW M2 2018 έγινε γνωστό ομοίως αιφνιδιαστικά από τις πλήρως αποκαλυπτικές εικόνες που δημοσιεύτηκαν στο βελγικό site της εταιρείας στην έκδοση για iPad.

Όπως συνέβη και με το μεγαλύτερη συνονόματή της M4 Coupé, το πιο σπορ μοντέλο της 2 Series ενσωμάτωσε στην ανανέωσή της μόνο ελαφρές κοσμητικές αλλαγές.

Το άπειρο μάτι δεν θα τις εντοπίσει εύκολα, αλλά με μια πιο προσεκτική ματιά θα παρατηρήσουμε τα ελαφρώς ανασχεδιασμένα προσαρμοζόμενα εμπρός φανάρια full-LED με τα «μάτια αγγέλου» να υιοθετούν μια πιο γωνιώδη φόρμα σε σχέση με την καμπύλη του υφιστάμενου μοντέλου. Στο πίσω μέρος της BMW M2 2018, οι αλλαγές είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τα πίσω φώτα να «μακιγιάρονται» επίσης ελαφρά και σχεδόν αδιόρατα για τον περισσότερο κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την BMW M2 στο Hungaroring

Στην καμπίνα, δεν γνωρίζουμε εάν ο ανασχεδιασμός έχει προχωρήσει σε μεγαλύτερο βάθος, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες φωτογραφίες του εσωτερικού. Υποθέτουμε όμως ότι η μεγαλύτερη αλλαγή –αν όχι και η μόνη- θα προέρχεται από το σύστημα πολυμέσων iDrive της BMW.



Η ανανεωμένη M2 αναμένεται να φυσικά να διατηρήσει τον οικείο 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα τούρμπο με απόδοση 370 PS και 47,4 kgm. Ένα μοτέρ που την καθιστά ικανή να γράφει 4,2” στο σπριντ των 0-100 km/h και να τερματίζει στον ηλεκτρονικό κόφτη των 250 km/h στην ευθεία.

Για όποιον θα ήθελε κάτι παραπάνω σε ισχύ, θα πρέπει να περιμένει μέχρι την εμφάνιση της M2 CS που θα αποδίδει μεγαλύτερη ιπποδύναμη σε πιο ελαφρύ πακέτο από τη νέα M4 CS. Ένα αυτοκίνητο που σαφώς θα είναι αναβαθμισμένο και με άλλα, πιο σπορ στοιχεία, αλλά πιθανότατα και περιορισμένης παραγωγής. Αλλιώς, αναλαμβάνει η αμερικανική DINAN να την κάνει 450 άλογα και με εγγύηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ακούστε την BMW M4 CS στους τελευταίους της γύρους στο Nürburgring [video]

Οι αδιόρατες κοσμητικές επεμβάσεις στη νέα BMW M2 2018 προφανώς θα περάσουν και στα υπόλοιπα μοντέλα της 2 Series. Όλη την ανανεωμένη γκάμα της 2άρας αναμένεται να τη δούμε σύντομα, εξ ου και η «αναπάντεχη» διαρροή.

[Πηγή Bimmer Today]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube