VW: Ανάκληση πιθανού κόστους $600 εκατ. στην Κίνα

VW: Ανάκληση πιθανού κόστους $600 εκατ. στην Κίνα

Η VW ανακάλεσε μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων στην Κίνα, προκειμένου να αντικαταστήσει ελαττωματικά κιβώτια που ενδέχεται να μην ανταποκρίνονται στην επιτάχυνση. Η ανάκληση αυτή μπορεί να στοιχίσει στον μεγαλύτερο Ευρωπαίο κατασκευαστή περισσότερα από $600 εκατ.

Η ανάκληση αφορά 384.181 αυτοκίνητα, κατασκευασμένα από τη VW και τους συνεργάτες της, περιλαμβάνοντας τα μοντέλα Golf, Magotan (Passat), Sagitar (Jetta) και Audi A3, ανέφερε η κινεζική επιθεώρηση ποιότητας στο website της. Τη στιγμή που VW αρνείται να σχολιάσει τον οικονομικό αντίκτυπο, η εταιρεία ερευνών LMC Automotive εκτιμά ότι η αντικαταστάσεις θα στοιχίζουν από 3.000 γιουάν έως 10.000 ανά αυτοκίνητο -$483 έως $1.610.

Η ανάκληση αποτελεί κόλαφο για την VW που εκτιμά την Κίνα ως τη μεγαλύτερη αγορά της και προσδοκά μέσω αυτής να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο μέχρι το 2018.

Η ανάκληση έρχεται μια εβδομάδα ύστερα από αναφορές στην Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας ότι ιδιοκτήτες VW στην Κίνα παραπονούνται για περίεργους κραδασμούς, απώλεια ισχύος και αιφνιδιαστικές επιταχύνσεις σε αυτοκίνητα που είναι εφοδιασμένα με αυτόματο κιβώτιο προηγμένης τεχνολογίας.

«Οπωσδήποτε αποτελεί πλήγμα για τη φήμη της εταιρείας να τίθεται εν αμφιβόλω ένα σύστημα που αποτελεί το βαρύ πυροβολικό απέναντι στον ανταγωνισμό», είπε ο Μπιλ Ρούσο, πρόεδρος της εταιρείας συμβούλων αυτοκινήτων Synegistics Ltd. «Θα τους πλήξει; Σαφώς! Το θέμα είναι πώς και πόσο γρήγορα θα ανανήψουν από αυτό».

21 μοντέλα στο μάτι του κυκλώνα
Η VW ανακαλεί αυτοκίνητα που είναι εφοδιασμένα με το 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG, αναλαμβάνοντας το κόστος της αντικατάστασης του ελαττωματικού εξοπλισμού και την αναβάθμιση του λογισμικού, αναφέρεται σε ανακοίνωση μέσω e-mail. Η LMC εκτιμά ότι η VW έχει πουλήσει περίπου 680.000 αυτοκίνητα εξοπλισμένα με το ελαττωματικά κιβώτια DSG.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ατυχήματα που να οφείλονται στα προβληματικά κιβώτια DSG», ανέφερε ο εκπρόσωπος της VW Κίνας Κρίστοφ Λούντεβιχ.
 
Η ανάκληση καλύπτει 21 μοντέλα αυτοκινήτων, περιλαμβανομένων των εκδόσεων των Scirocco, Bora, Touran, Octavia, Passat, κατασκευής από το 2008 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του εθνικής επιθεώρησης.

[Πηγή: Bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube