Škoda: Εργασιακή ειρήνη με αυξήσεις 12%

Škoda: Εργασιακή ειρήνη με αυξήσεις 12%

Οι μισθοί στη Škoda λειτουργούν ως βαρόμετρο για τους μισθούς και σε άλλες εταιρείες της Τσεχίας.

Σε συμφωνία κατέληξαν οι διαπραγμετεύσεις της διοίκησης της Škoda με τους εργαζόμενους για αυξήσεις της τάξης του 12%, απομακρύνοντας έτσι το ενδεχόμενο απεργιών.

Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το Reuters, η Škoda είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας της Τσεχίας και οι μισθοί λειτουργούν καθοριστικά και για τον καθορισμό των  μισθών και σε άλλους τομείς των επιχειρήσεων στη χώρα.

Σε δηλώσεις του ο CEO της εταιρείας Bernhard Maier, τόνισε πως η ολοκλήρωση της συμφωνίας έρχεται να σφραγίσει μια σύγκλιση με τους μισθούς της Ευρώπης των 28. Η Τσεχική οικονομία αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς κάτι που έχει ρίξει την ανεργία στη χώρα σε ιστορικά χαμηλά, ενώ η έλλειψη εργατικού δυναμικού πιέζει για αύξηση αποδοχών.
Η εταιρεία ανέφερε πως ο μέσος μηνιαίος μισθός των εργαζομένων της ήταν πέρυσι 45.385 κορώνες που ισοδυναμούν με 1.700 ευρώ περίπου.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης που καλύπτονται κατά 100% από τη συλλογική σύμβαση θα λάβουν και ετήσιο μπόνους 110.000 κορωνών, δηλαδή περίπου 4.150 ευρώ.
Τέλος όλοι οι υπάλληλοι θα πάρουν και ένα ειδικό επίδομα, ενώ ανάλογα με την κερδοφορία στο τέλος του 2018 θα κριθεί και το ύψος ενός ακόμη μπόνους.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube