Κρίση; Η Lamborghini κάνει ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών

Κρίση; Η Lamborghini κάνει ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών

Με μπροστάρηδες τη Revuelto και την επαναφορτιζόμενη Urus, η Lamborghini καρπώνεται το καλύτερο 6μηνο στην Ιστορία της.

Lamborghini

Οι δυσχερείς οικονομικές συνθήκες για τους πολλούς αποδεικνύονται ευκαιρία πλουτισμού για τους λίγους κι η Lamborghini είναι από τις εταιρείες που βγαίνουν κερδισμένες.

Το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς που διανύουμε ήταν το πιο επιτυχημένο όλων των εποχών, με τη Lamborghini να ανακοινώνει «ρεκόρ όσον αφορά τα έσοδα, τις ταξινομήσεις και τα λειτουργικά κέρδη».

Η Lamborghini έχει κάθε λόγο να είναι περήφανη. Τόσο για τα οικονομικά αποτελέσματα, όσο και για τα στοιχήματα που της «βγήκαν»

Lamborghini

Οι συνολικές πωλήσεις ανήλθαν σε 5.558 από τον Ιανουάριο έως τα τέλη Ιουνίου, με έσοδα €1,621 δισεκατομμυρίων, τα οποία αντιπροσωπεύουν αύξηση 14,1% σε σχέση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους. Τη στιγμή που τα λειτουργικά της κέρδη αυξήθηκαν στα €458 εκατομμύρια.

Πέρα από τη ματιά στο θησαυροφυλάκιο, υπάρχει και μια ηθική ικανοποίηση σε όλο αυτό. Γιατί στηρίχθηκε σε δύο μεγάλα ρίσκα που πήρε η Sant'Agata: Την παρουσία ενός crossover στην γκάμα, κάτι που κρίθηκε ανάρμοστο από τους φανατικούς της φίρμας. Και τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων της.

Lamborghini

Μπροστάρηδες στην κερδοφορία είναι η Revuelto, της οποίας η λίστα αναμονής ξεπερνά πλέον τα δύο χρόνια. Το κορυφαίο μοντέλο της ιστορικής φίρμας αποτελεί τον υβριδικό διάδοχο της πανίσχυρης Aventador. Παντρεύει έναν ατμοσφαιρικό V12 6,5 lt με τρεις ηλεκτροκινητήρες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς η BMW M3 Touring ταπείνωσε τη Revuelto; [video]

Με συνδυαστική ισχύ 1.015 ίππους, χρειάζεται μόλις 2,5για να επιταχύνει στα 100 km/h και σταματά στα 350. Το plug-in hybrid υπεραυτοκίνητο μπορεί επίσης να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά, ώστε να μην ξυπνάτε όλη τη γειτονιά στα νυχτοπερπατήματά σας.

Lamborghini

Το έτερο μεγάλο σουξέ είναι η Urus SE , η επαναφορτιζόμενη εκδοχή του ιταλικού crossover. Έκανε το ντεμπούτο της στα τέλη Απριλίου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου κι οι παραγγελίες καλύπτουν ήδη το πρώτο έτος παραγωγής. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ferrari Purosangue προκαλεί Lamborghini Urus, τι το 'θελε; [video]

Η Urus ήταν ήδη δημοφιλής, αποτελεί άλλωστε το αγαπημένο μοντέλο των παικτών του NBA. Λογικό, είναι η μοναδική Lamborghini στην οποία χωρούν άνετα. 

Lamborghini

Τώρα, η PHEV Urus συνδυάζει τον twin-turbo V8 των 4,0 lt με υβριδική τεχνολογία. Αποδίδοντας συνολικά 800 ίππους και κινούμενη ηλεκτρικά για 60 km. Ζυγίζοντας βέβαια 300 kg παραπάνω από τις αμιγώς θερμικές εκδόσεις.

Εν τω μεταξύ, ανακοινώθηκε η ημερομηνία παρουσίασης της Temerario. H αντικαταστάτης της Huracán αναμένεται να λανσαριστεί επίσημα τις 16 Αυγούστου.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube