Σε ανάκληση των Model S προχωρά η Tesla

Σε ανάκληση των Model S προχωρά η Tesla

Νέο «χτύπημα» μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από τη Moody’s.

Στην ανάκληση όλων των οχημάτων Model S, που κατασκευάστηκαν πριν από τον Απρίλιο του 2016, προχωρά η Tesla, προκειμένου να διορθώσει πιθανό πρόβλημα σε εξάρτημα του τιμονιού. Πρόκειται για μία κίνηση, που αποφάσισε η ίδια η εταιρεία και επηρεάζει 123.000 οχήματα παγκοσμίως.

Η ανάκληση έρχεται σε μία περίοδο, κατά την οποία η Tesla αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα.
Μόλις χθες, η  Moody’s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Tesla, καθώς σύμφωνα με την έκθεσή της εταιρείας αξιολόγησης η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει πρόβλημα ρευστότητας, αποτυγχάνει να ανταποκριθεί στην απαιτούμενη παραγωγή και σύντομα θα χρειαστεί νέες επενδύσεις ύψους δύο δισεκατομμυρίων σε μετρητά.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση η Moody’s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της αμερικανικής εταιρείας από Β2 σε Β3. Ή αλλιώς, έξι επίπεδα κάτω από το σημείο που θα έπρεπε να βρίσκεται ώστε να συστήνεται σε επενδυτές ως μία επένδυση με καλές πιθανότητες κέρδους. Τα ομόλογα με τα οποία η εταιρεία είχε αντλήσει 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο υποβαθμίστηκαν επίσης από B3 σε Caa1, επτά σκαλιά κάτω, στην ουσία στο επίπεδο των… σκουπιδόχαρτων.

Την ίδια στιγμή η Tesla βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών στις ΗΠΑ για το σύστημα αυτόνομης οδήγησης που έχει ενσωματώσει στα αυτοκίνητά της, μετά από ατυχήματα στα οποία αυτά έχουν εμπλακεί κάποια εκ των οποίων ήταν και θανατηφόρα

Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg οι μετοχές της εταιρείας έχουν υποχωρήσει 22% τον τελευταίο μήνα, στην πιο επώδυνη πτώση τους από την αρχική δημόσια εγγραφή της εταιρείας. Χθες ανέκαμψαν πάντως 3,2% στα 266,13 δολάρια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube