Πωλήσεις ρεκόρ για τη VW το πρώτο τρίμηνο του 2018

Πωλήσεις ρεκόρ για τη VW το πρώτο τρίμηνο του 2018

Ξεπέρασε το 1,5 εκατ. αυτοκίνητα παγκοσμίως με την Κίνα να απορροφά σχεδόν το 50%.

Φαίνεται πως τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την VW που παρά το dieselgate που εξακολουθεί να στην στοιχειώνει και τα πρόστιμα ρεκόρ που έχει πληρώσει, βλέπει τις πωλήσεις της να καλπάζουν.

Έτσι, το πρώτο τρίμηνο του 2018 η εταιρεία πούλησε περισσότερα από 1,5 εκατ. αυτοκίνητα (1.525.300  για την ακρίβεια) που αποτελεί επίδοση-ρεκόρ καθώς ισοδυναμεί με αύξηση 5,9% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Μάλιστα, σημαντική αύξηση πωλήσεων σημείωσε στην Κίνα (+ 8,6%), αλλά και στις ΗΠΑ, κάτι που αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι στην αμερικανική αγορά «αναπτύχθηκε» το dieselgate.  
Να σημειώσουμε εδώ πως η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά της VW, καθώς απορροφά σχεδόν το 50% των συνολικών της πωλήσεων.
Ένα ενδιαφέρον στοιχείο ωστόσο είναι το γεγονός ότι στη Γερμανία οι πωλήσεις της VW σημείωσαν μικρή πτώση της τάξης του 0,8%.

Στο πλαίσιο αυτό, των καλών οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2017, ήταν και η αύξηση του μισθού του Matthias Muller, o oποίος όμως τελεί υπό αντικατάσταστη.

Ο ευρύτερος όμιλος Volkswagen, ο οποίος περιλαμβάνει επίσης τις Seat, Skoda, Lamborghini, Bentley, Porsche και Bugatti, σχεδόν διπλασίασε το λειτουργικό κέρδος του το 2017, την ώρα που το group ετοιμάζεται να επενδύσει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ για να περάσει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης και να αποτινάξει από πάνω του και τα τελευταία σημάδια του dieselgate. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube