Οι 5 πιο όμορφες εργοστασιακές ζάντες σε αυτοκίνητα παραγωγής

Οι 5 πιο όμορφες εργοστασιακές ζάντες σε αυτοκίνητα παραγωγής

Οι κατασκευαστές έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να διαθέτουν ζάντες σε συναρπαστικά σχέδια με την εργοστασιακή σφραγίδα.

Υπάρχει ένα καλός λόγος που η βιομηχανία aftermarket στις ζάντες ανθεί, ενώ τα τμήματα επιδόσεων και εξατομίκευσης των εταιρειών χωλαίνουν στις πωλήσεις.

Πολλοί ιδιοκτήτες είναι πρόθυμοι να επενδύσουν από εκατοντάδες μέχρι χιλιάδες ευρώ για να στολίσουν το αυτοκίνητό τους με ζάντες συναρπαστικών σχεδίων, εκ των οποίων κάποιες είναι επίσης και ελαφρύτερες και βοηθούν στην ενίσχυση των επιδόσεων. Και ένα σετ μοναδικές ζάντες είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνει ένα αυτοκίνητο να ξεχωρίζει.

Εμείς όπως διαλέξαμε πέντε σχέδια εργοστασιακών ζαντών που δεν θα τις αλλάζαμε και τις οποίες θεωρούμε τις κορυφαίες της αγοράς. Ορίστε το Top 5 μας.

Νο5 BMW M4 GTS
Η μόνη ζάντα της λίστας που δεν έχει κάποιο «κολπάκι» είναι αυτή της BMW M4 GTS που διατίθεται σε αυτό το αποκλειστικό αστερωτό σχέδιο με στιλ «Μ», σφυρήλατη, γυαλισμένη και στο μοναδικό χρώμα Acid Orange που βλέπετε. Αντίθετα από άλλες στοκ ζάντες που αναδίδουν μια «εργοστασίλα», αυτές της BMW M4 GTS έχουν ένα ντιζάιν aftermarket, ούσες στιλάτες, τρέντι και με λίγο ρετρό ατμόσφαιρα. Η απόχρωση Acid Orange συμπληρώνει πραγματικά την εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Νο4 Porsche 911 GT3 RS
Οι μονομπούλονες ζάντες είναι εξαιρετικά σπάνιες σε αυτοκίνητα παραγωγής, αλλά με δεδομένο ότι η Porsche 911 GT3 RS είναι σχεδόν αγωνιστική, τις αισθάνεσαι ως αναγκαιότητα σε αυτό το αυτοκίνητο. Η 911 GT3 RS διατίθεται με στάνταρ 20άρες εμπρός και μεγαλύτερες, 21ιντσες πίσω, σε σφυρηλατημένο ελαφρύ κράμα και φινιρισμένες στο χρώμα της πλατίνας. Συγκρινόμενες με τις συμβατικές 4/5μπούλονες, μια μονομπούλονη προσφέρει ενισχυμένη επίδοση χάρη στη μικρότερη περιστρεφόμενη μάζα και, φυσικά, ταχύτερη αλλαγή τροχού και ελαστικού, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στο πιτ που το ρολόι μετράει.

Νο3 Rolls-Royce
Στον κόσμο της πολυτέλειας, μια Rolls-Royce ξεχωρίζει από πολλές απόψεις. Αλλά ένα από τα μοναδικά εξαρτήματά της είναι η τα αυτοδιορθούμενα κεντρικά «τάσια» (Self-Righting Center Cap) του Βρετανού κατασκευαστή. Όταν οι άλλοι κατασκευαστές αφήνουν τα κεντρικά καπάκια με το σήμα τους να περιστρέφονται μαζί με τις ζάντες, τα αυτοκίνητα της Rolls-Royce διατηρούν το σήμα της εταιρείας πάντα όρθιο, δείχνοντας προς τη σωστή κατεύθυνση. Πρόκειται για αμελητέα λεπτομέρεια, αλλά και μία από τις πολλές που το άθροισμά τους κάνει τις Rolls-Royce τόσο όμορφες, γοητευτικές και μοναδικές.

Νο2 Ford GT
H Ford στην πραγματικότητα ξεκίνησε να διαθέτει ανθρακονημάτινες ζάντες με τη Shelby GT350R Mustang, αλλά οι έξτρα του Ford GT είναι οι πιο γοητευτικές για εμάς. Οι ελαφρές ανθρακονημάτινες ζάντες είναι διαθέσιμες σε δύο φινιρίσματα: Ματ ή καθαρής επιφάνειας. Όχι μόνο είναι απίστευτα ισχυρές, αλλά και ιδιαίτερα ελαφριές, βοηθώντας στη μείωση του μη αναρτώμενου βάρους και της περιστροφής αδράνειας, προκειμένου να κάνουν το Ford GT να μπορεί να δώσει στον οδηγό του ακόμη πιο δυναμική εμπειρία οδήγησης.

Νο1 Koenigsegg Regera
Αδιαμφισβήτητα οι πιο μπάνικες ζάντες που έχουμε δει σε αυτοκίνητο παραγωγής είναι οι ανθρακονημάτινες του Koenigsegg Regera. Η εταιρεία φτιάχνει από το ίδιο υλικό ζάντες και για τα άλλα αυτοκίνητά της, αλλά της Regera είναι μοναδικές διότι το ντιζάιν τους δεν θα το βρεις σε μια στάνταρ αλουμινένια, καθώς αυτή η τελευταία θα ήταν πολύ βαριά και πολύ αδύναμη, σύμφωνα με τον Christian von Koenigsegg. Α! Και να μην ξεχάσουμε να σας πούμε πως είναι μονομπούλονη όπως της Porsche 911 GT3 RS.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube