Nürburgring: Τρεις αγωνιστικές BMW M235i συντρίμμια σε μια μέρα [videos]

Nürburgring: Τρεις αγωνιστικές BMW M235i συντρίμμια σε μια μέρα [videos]

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις. Τόσες ήταν οι BMW M235i που καταστράφηκαν μέσα σε μια μέρα στην Πράσινη Κόλαση.

Θα μπορούσε μέχρι και να είναι μαύρη μέρα τους φαν της BMW M235i, αλλά σίγουρα ήταν τρομακτική για τους αγωνιζόμενους -ή, τέλος πάντων, για κάποιους από αυτούς-, στο Nürburgring.

Αυτό το σαββατοκύριακο, στην διοργάνωση του VLN και παρά τις καλές καιρικές συνθήκες, ο αγώνας έβριθε από οι συγκρούσεις.

Η σειρά με την οποία έγιναν τα τρία περιστατικά μας είναι άγνωστη, αλλά σας τα παραθέτουμε με τη χρονική σειρά που ανέβηκαν στο YouTube.

H BMW M235i Racing #151 πιθανότατα από οδηγικό λάθος χτύπησε στην μπαριέρα και στη συνέχεια πετάχτηκε ξανά στην πίστα. Με την εμπρός αριστερή ανάρτηση διαλυμένη, αυτοκίνητο και οδηγός βρέθηκαν στο έλεος των θεών των αγώνων. Ευτυχώς, το Scirocco που ερχόταν από πίσω του, είχε ειδοποιηθεί έγκαιτα από τις κίτρινες σημαίες μπόρεσε να τον αποφύγει την τελευταία στιγμή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την BMW M235i Coupé στην πίστα του Spa-Francorchamps [video]

Ο αγώνας φαίνεται να έχει τελειώσει, καθώς η τουριστική κίνηση στο Nürburgring είχε ήδη αρχίσει να κορυφώνεται. Κάτι το ανεξήγητο, καθώς το φορτηγό της οδικής βοήθειας της ADAC πάσχιζε ακόμη να μαζέψει την M235i, με τους ιδιώτες, αλλά μέχρι κι ένα τουριστικό λεωφορείο για τουρ στο Nurburgring να περνούν ξυστά από δίπλα τους.

Το δεύτερο περιστατικό είναι και το πιο τρομακτικό από τα τρία. Αυτή τη φορά, μια M235i την προσπερνά μια Μ6 από την εσωτερική, καταδιωκόμενη κατά πόδας από ένα πρωτότυπο στιλ Le Mans. Ο οδηγός της M235i προσπαθεί να στρίψει κλείνοντας τη γραμμή του –ο κριτής του έχει δείξει ήδη μπλε σημαία, όπως βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία-, ενώ το πρωτότυπο ήδη βρίσκεται στο άπεξ. Το αποτέλεσμα είναι να ακουμπήσει εμπρός δεξιά και να φύγει στις απέναντι μπαριέρες και στη συνέχεια σε κωλοτούμπες. Ας είναι καλά το ρολκέιτζ.

Στο τρίτο video, μια ακόμη M235i Racing με πέφτει πάνω στις μπαριέρες σε πολύ οξεία γωνία, οπότε και η ζημιά δεν ακινητοποίησε τελείως το αυτοκίνητο. Έτσι ο οδηγός της μπόρεσε να το βγάλει εκτός πίστας, χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυκλοφορία.



Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube