NASA: Όχι άλλα αυτοκίνητα στο διάστημα

NASA: Όχι άλλα αυτοκίνητα στο διάστημα

Η προστασία της Γης από τα «μικρά πράσινα ανθρωπάκια» είναι ίσως ευκολότερη από το να προστατευτείς από τη λογική «Elon Musk».

Πέρυσι, η NASA ξεκίνησε μια εκστρατεία πρόσληψης για μια πολύ ξεχωριστή θέση: Την πλανητική προστασία.

Ένα άτομο θα κέρδιζε περίπου 150.000 δολάρια ετησίως για να αναλύει πιθανά περιβαλλοντικά προβλήματα που σχετίζονται με το διάστημα. Και αυτό το άτομο μόλις εξήγησε ότι δεν θα ήθελε να δει άλλα αυτοκίνητα σε τροχιά γύρω από τη Γη. Αν μη τι άλλο, ο Elon Musk προειδοποιήθηκε.

Ο γελοιότητα δεν σκοτώνει, ή τουλάχιστον όχι το αφεντικό της Tesla που έστειλε πρόσφατα το Roadster του στο διάστημα. Γιατί; Επειδή, απλώς, μπορούσε. Αλλά αυτή η τεράστια επένδυση σε πόρους και χρήματα προφανώς δεν ικανοποίησε τους πάντες. Η NASA δημιούργησε μια νέα θέση πλήρους απασχόλησης για να αναλύσει τους πιθανούς κινδύνους μόλυνσης από εξωγήινους εισβολείς (ναι, ναι!) και την προστασία του ηλιακού συστήματος από τα σκουπίδια της Γης.

Μια αστροβιολόγος κέρδισε αυτή τη χρυσή θέση: Πάνω από 150.000 δολάρια ετήσιο μισθό για μια εργασία πλήρους απασχόλησης που δεν είναι και η πιο τρομακτική. Στην Lisa Pratt δεν άρεσε καθόλου ότι ο Elon Musk έστειλε το Roadster στο διάστημα χωρίς προφανή λόγο. Το μότο της Pratt για το ηλιακό σύστημα είναι «μην αφήνεις κανένα ίχνος» και δεν είναι ευχαριστημένη με την ιδέα κόκκινων σπορ αυτοκινήτων που στριφογυρνάνε άσκοπα στο διάστημα. «Πρέπει να μάθουμε να συνεργαζόμαστε για να προχωρήσουμε συλλογικά, έτσι ώστε να μην έχουμε και άλλα κόκκινα Roadster σε τροχιά».



Η «αποστολή» των αποβλήτων της κοινωνίας μας στο διάστημα είναι απαράδεκτη από αυτό το ειδικό γραφείο της NASA. Για την ανέκδοτη πλευρά της ιστορία αυτής, οι επιστήμονες διασκέδασαν υπολογίζοντας τη τροχιά του Roadster στο μέλλον. Το αυτοκίνητο θα μπορούσε να επιστρέψει στη Γη και να συντριβεί, αλλά μόνο ύστερα από λίγα εκατομμύρια χρόνια. Οπότε μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Μέχρι να πεθάνουμε θα παραμείνουμε σώοι και αβλαβείς. Το λέει και ο Musk, DON'T PANIC!



 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube