Μετά τη BMW και η VW εγγυάται την επαναγορά των diesel αυτοκινήτων της

Μετά τη BMW και η VW εγγυάται την επαναγορά των diesel αυτοκινήτων της

Σε περίπτωση που απαγορευτεί η κυκλοφορία τους στις πόλεις που έχουν πουληθεί.

Πριν 20 σχεδόν ημέρες η BMW είχε ανακοινώσει ένα πρόγραμμα  «παροχής εγγύησης επιστροφής-αντικατάστασης» για τα εταιρικά diesel αυτοκίνητά της, σε περίπτωση που απαγορευτεί η κυκλοφορία τους στις περιοχές ή πόλεις όπου κινούνται οι κάτοχοί τους.

Η συγκεκριμένη «εγγύηση» λέει πως αν ένας πελάτης έχει αγοράσει ένα πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο και στην περιοχή που κινείται (λόγω εργασίας ή λόγω διαμονής) απαγορευτεί η κυκλοφορία diesel αυτοκινήτων σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων από την έδρα του, τότε η BMW δεσμεύεται να του αντικαταστήσει το αυτοκίνητο, με άλλο που να μην υπόκειται στην απαγόρευση, με τους ίδιους όρους του αρχικού συμβολαίου.

Σε μια ανακοίνωση μιας αντίστοιχης «εγγύησης» προχώρησε τώρα και η Volkswagen, δεσμευόμενη να αγοράσει πίσω τα diesel αυτοκίνητα που έχει ήδη πουλήσει, σε περίπτωση που οι γερμανικές πόλεις τα απαγορεύσουν. Στόχος της κίνησης αυτής είναι να δοθούν περισσότερες εγγυήσεις σε πελάτες της κατηγορίας έτσι ώστε να μην μειωθούν οι πωλήσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η «εγγύηση» ισχύει τα καινούργια diesel που αγοράζονται από την 1η Απριλίου έως τα τέλη του 2018 και καλύπτει τρία χρόνια από την ημερομηνία αγοράς.
Τα αυτοκίνητα θα αγοράζονται στην τρέχουσα τιμή με την προϋπόθεση να αντικαθίστανται από ένα νέο αυτοκίνητο της VW βεβαίως για το οποίο ο πελάτης θα πληρώνει τη διαφορά τιμής.

Τέλος, το άλλο μέλος του group, η Audi ανακοίνωσε πως η συγκεκριμένη προσφορά αφορά μόνον μισθωμένα οχήματα (κάτι αντίστοιχο της BMW δηλαδή), ενώ η Skoda προσφέρει και αυτή ανάλογο πρόγραμμα για αυτοκίνητα που θα αγοραστούν από την 1η Απριλίου έως το τέλος Ιουνίου, αλλά θα τεθεί σε εφαρμογή εάν επιβληθούν οι απαγορεύσεις εντός τεσσάρων ετών από την ημερομηνία αγοράς.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube