Μarchionne: Η πτώση των πωλήσεων στα diesel αυτοκίνητα είναι μη αναστρέψιμη

Μarchionne: Η πτώση των πωλήσεων στα diesel αυτοκίνητα είναι μη αναστρέψιμη

Από το 2022, το FCA group δεν θα διαθέτει πλέον αυτοκίνητα diesel στην αγορά.

Οι πωλήσεις των diesel  δεν πρόκειται ποτέ να ανακάμψουν, ακόμη και αν η εξέλιξη της τεχνολογία είναι τέτοια που θα καταστήσει το συγκεκριμένο καύσιμο ποιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Τάδε έφη Sergio Marchionne, ο οποίος τόνισε επίσης πως από την εποχή που «έσκασε» το dieselgate οι πωλήσεις των συγκεκριμένων αυτοκινήτων  βαίνουν συνεχώς μειούμενες, ενώ υπογράμμισε πως για να φτάσουμε την τεχνολογία του diesel κοντά στις νέες νόρμες για τους ρύπους, το κόστος του θα γίνει απαγορευτικό.  


Η Maserati Levante στην έκδοση diesel είναι η πρώτη που θα δει την κατάργησή της.

Στο πλαίσιο αυτό ο CEO της Fiat Chrysler Automobiles (FCA) κατέληξε πως πρέπει να μειώσουμε την εξάρτησή μας από το diesel.
Στο επόμενο πενταετές πρόγραμμα του το οποίο ο όμιλος FCA θα παρουσιάσει στους επενδυτές την 1η Ιουνίου, ο Marchionne έχει ήδη δηλώσει πως μέχρι το 2022 θα σταματήσει τις πωλήσεις diesel για τα brand Alfa Romeo, Fiat, Jeep και Maserati και πως η τεχνολογία θα έχει να προσφέρει καλύτερες λύσεις και πιο οικονομικές, από το να επενδύσει κάποιος για να εξελίξει μια νέα γενιά πετρελαιοκινητήρων.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube