Kαι πρόεδρος της Audi θα γίνει ο Herbert Diess

Kαι πρόεδρος της Audi θα γίνει ο Herbert Diess

Η Audi κατά παράδοση διοικείται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του VW Group.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Volkswagen, Herbert Diess, πιθανότατα θα αναλάβει και τα ηνία του εποπτικού συμβουλίου της Audi τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας.

Ο  Diess αντικατέστησε τον Matthias Mueller ως CEO του VW Group την περασμένη Πέμπτη, αφού οι μέτοχοι της εταιρείας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε σαρωτικές αλλαγές  στο group τις οποίες θέλησαν να υλοποιήσει ένας νέος Διευθύνων Σύμβουλος.

Ο Diess, πρώην στέλεχος της BMW, βασικής ανταγωνίστριας της Audi, αναμένεται να αντικαταστήσει τον Mueller από τη θέση του προέδρου του εποπτικού συμβουλίου της Audi, στη συνεδρίαση της 8ης Μαΐου, μια ημέρα πριν από την ετήσια γενική συνέλευση της μάρκας.

"Το εποπτικό συμβούλιο θα λάβει απόφαση σχετικά με την προεδρία κατά την επόμενη συνεδρίασή του", δήλωσε εκπρόσωπος της Audi, χωρίς να προχωρήσει σε άλλες δηλώσει.

Το εποπτικό συμβούλιο της Audi κατά παράδοση διοικείται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του VW Group. Να σημειώσουμε επίσης ότι η Audi είναι το πλέον κερδοφόρο κομμάτι από τα brands που απαρτίζουν το group.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube