To FIAT 500 έγινε συλλεκτικό νόμισμα

To FIAT 500 έγινε συλλεκτικό νόμισμα

Με αφορμή την επέτειo των 60 χρόνων του αυτοκινήτου.

Το ιταλικό Νομισματοκοπείο εξέδωσε ένα νέο, περιορισμένης παραγωγής, νόμισμα των 5 ευρώ, το οποίο απεικονίζει το πρώτο και το σύγχρονο FIAT 500, για να τιμήσει την ιστορία του εμβληματικού ιταλικού μοντέλου. 
 
Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών για τα 60 χρόνια του μοντέλουΤο νόμισμα, το οποίο παρουσίασε το ιταλικό υπουργείο οικονομικών πριν από λίγες ημέρες, σχεδίασε η κορυφαία Ιταλίδα χαράκτρια Claudia Momoni
 
 
Συνολικά θα κατασκευαστούν μόνο 4.000 αναμνηστικά νομίσματα που θα διατίθενται στην Ιταλία στην τιμή των 40 ευρώ έκαστο, δίνοντας έτσι ιδιαίτερη συλλεκτική αξία στα συγκεκριμένα νομίσματα.
 
Στη εμπρός πλευρά του διακρίνεται το πρώτο FΙΑΤ 500 του 1957, καθώς και το τωρινό μοντέλο, ενώ οι δύο φιγούρες πλαισιώνονται από τις λέξεις "Repubblica Italiana".
 
 
Στο πίσω μέρος υπάρχει το γνώριμο προφίλ του κλασικού 500 και οι ημερομηνίες 1957 (η ημερομηνία κατασκευής του πρώτου 500) και 2017 (η ημερομηνία κοπής του νομίσματος), καθώς και η αξία των 5 του νομίσματος. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To FIAT Nuova 500 επίσημα στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ FIAT Nuova 500 1957-1975 [videos]
 
Επιπλέον, περιλαμβάνεται και το αρχικό γράμμα "R" που θυμίζει ότι κόπηκε στη Ρώμη, ενώ είναι χαραγμένο και το όνομα της Momoni, καθώς και το λογότυπο του FΙΑΤ 500, όπως αυτό εμφανιζόταν στις πρώτες διαφημιστικές αφίσες του μοντέλου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube