Επιστροφή των έξι κυλίνδρων στην Aston Martin;

Επιστροφή των έξι κυλίνδρων στην Aston Martin;

Αυτό που ήταν αρχικά μια φήμη φαίνεται πράγματι να επιβεβαιώνεται, με τα 6κύλινδρα μοτέρ να είναι πιθανό να επιστρέψουν στη βρετανική εταιρεία.

Σήμερα, για να αγοράσεις μια Aston Martin με ένα μοτέρ κάτω από το καπό που να μην σου πέφτει πολύ βαρύ, χρειάζεται να είσαι ή να γίνεις συλλέκτης.

Η βρετανική μάρκα δεν προσφέρει κινητήρα με λιγότερους από οκτώ κυλίνδρους εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και για να είμαστε ακριβέστεροι από την εποχή της Aston Martin DB7. Αλλά πλέον είναι πολύ πιθανό και 6κύλινδρα μοντέλα να έρθουν να εμπλουτίσουν την γκάμα της βρετανικής εταιρείας.

Αυτό αποκάλυψε στέλεχος της εταιρείας στους συναδέλφους του Wheels στο Σαλόνι της Γενεύης, καθώς η επιστροφή της Aston Martin στους έξι κυλίνδρους υπαγορεύεται από τις νέες αντιρρυπαντικές νόρμες και τα όρια στις εκπομπές CΟ2 που έχουν επιβληθεί στην ΕΕ. Και βέβαια δεν θα φορέσει ό,τι κι ό,τι. Με βάση τη συμφωνία που έχει η Aston με την AMG, θα έχει πρόσβαση στον κινητήρα που εξοπλίζει τις ενδιάμεσες εκδόσεις των γερμανικών αυτοκινήτων, όπως η Mercedes-AMG CLS 53. Ένα αυτοκίνητο με 435 ίππους, το οποίο προφανώς θα ήταν αρκετό για μοντέλα όπως η Vantage, πιο κόμπακτ και της οποίας η βασική ισχύς είναι χαμηλότερη από αυτή μιας DB11.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube