Η Tesla και πάλι στο στόχαστρο ερευνών για θανατηφόρο δυστύχημα

Η Tesla και πάλι στο στόχαστρο ερευνών για θανατηφόρο δυστύχημα

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία μπαίνει στο μικροσκόπιο, αλλά αυτή τη φορά είχαμε το θάνατο δύο ανηλίκων.

Στις 23 Μαρτίου ένα Tesla ενεπλάκη σε ένα τροχαίο δυστύχημα στην Φλόριντα στο οποίο βρήκαν το θάνατο δύο μαθητές και ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά. Συγκεκριμένα, όπως γράφεται στην αναφορά της αστυνομίας, στις 6:45 το απόγευμα το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε τσιμεντένιο τοίχο με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά.

Η έρευνα θα γίνει από την National Transport Safety Board (NTSB) και είναι η τέταρτη φορά που η εταιρεία θα μπει στο μικροσκόπιο των ερευνητικών αρχών.

Σε δημοσιεύματα τονίζεται ότι η έρευνα δεν θα αφορά μόνον το αυτόνομο σύστημα οδήγησης του αυτοκινήτου και το αν αυτό είχε τεθεί σε λειτουργία ή όχι κατά τη διάρκεια του συμβάντος, αλλά θα γίνει μια προσπάθεια εμβάθυνσης στον τρόπο λειτουργίας της συγκεκριμένης τεχνολογίας αλλά και στα αίτια της φωτιάς που ξέσπασε μετά την πρόσκρουση.

Για το συγκεκριμένο δυστύχημα από την άλλη,  η Tesla  αρνήθηκε να σχολιάσει τη διενέργεια έρευνας, αρκούμενη σε μια δήλωση εκπροσώπου της σε τηλεοπτικό σταθμό, στην οποία είπε ότι δεν έχει πρόσβαση στα ηλεκτρονικά αρχεία καταγραφής δεδομένων του συγκεκριμένου αυτοκινήτου .
Ο πρόεδρος της NTSB, Robert Sumwalt, δήλωσε πως η έρευνα θα επικεντρωθεί σε φωτιές που προκαλούνται από μπαταρίες ιόντων λιθίου και ότι υπάρχει μεγάλη τεχνογνωσία σε αυτόν τον τομέα για να δοθεί μια πειστική απάντηση για τα αίτια.

Τέλος και σε ό,τι αφορά στη χρήση του συστήματος Autopilot, η θέση της εταιρείας αλλά και οι μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων είναι πως το σύστημα δεν είχε ενεργοποιηθεί, καθώς αν συνέβαινε κάτι τέτοιο το σύστημα θα είχε αναγνωρίσει ότι στο συγκεκριμένο σημείο το όριο ταχύτητας ήταν χαμηλό (35 μίλια) και θα είχε περιορίσει την ταχύτητα του αυτοκινήτου.
Το ενδεχόμενο το Tesla να κινείτο με ταχύτητα πολύ πάνω από το επιτρεπτό όριο ενισχύεται, εκτός από τη μαρτυρία των αυτοπτών μαρτύρων  και από τις ζημιές που υπέστη το όχημα από τη σύγκρουση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube