Το BMW Group για την έρευνα που διενεργεί η εισαγγελία του Μονάχου

Το BMW Group για την έρευνα που διενεργεί η εισαγγελία του Μονάχου

Η έρευνα αφορά στην αναβάθμιση λογισμικού που χρησιμοποιήθηκε κατά λάθος σε περίπου 11.400 οχήματα BMW 750d και BMW M550d.

Το BMW Group επιβεβαιώνει ότι η εισαγγελία του Μονάχου ξεκίνησε έρευνα σχετικά με αναβάθμιση λογισμικού που χρησιμοποιήθηκε κατά λάθος σε περίπου 11.400 οχήματα BMW 750d και BMW M550d.

Στις 20 Μαρτίου, υπάλληλοι του γραφείου εισαγγελέα επισκέφθηκαν δύο εγκαταστάσεις του BMW Group, με σκοπό την αναζήτηση στοιχείων για τους σκοπούς της έρευνας.
 
Σύμφωνα με προηγούμενη επικοινωνία, κατά τη διάρκεια εσωτερικών δοκιμών, το BMW Group αντελήφθη ότι ένα σωστό κατά τα άλλα εξελιγμένο λογισμικό είχε εγκατασταθεί σε μοντέλα για τα οποία ήταν ακατάλληλο. Γι’ αυτό, το BMW Group σχεδιάζει την ανάκληση 11.400 οχημάτων, για τα οποία θα διατίθεται διορθωμένο λογισμικό μόλις εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.  
 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, περίπου 100 αξιωματικοί της αστυνομίας επισκέφθηκαν το κεντρικό κτίριο του Μονάχου, ενώ ταυτόχρονες έρευνες πραγματοποιούσαν και στο εργοστάσιο στην Αυστρία.
 
Η έρευνα που διεξήχθη στην Αυστρία αφορούσε στη μονάδα παραγωγής κινητήρων της BMW όπου και κατασκευάζονται 6.000 κινητήρες την ημέρα.
 
Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι είχαν ξεκινήσει έρευνα τον περασμένο μήνα για υποψία απάτης.
 
«Υπάρχει μια πρώιμη υποψία ότι η BMW χρησιμοποίησε μια παράνομη συσκευή που μειώνει τις εκπομπές ρύπων», ανέφεραν οι εισαγγελείς, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube