Ακόμη ένα ατύχημα με αυτόνομο όχημα στις ΗΠΑ [video]

Ακόμη ένα ατύχημα με αυτόνομο όχημα στις ΗΠΑ [video]

Από τη σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκε ο οδηγός του αυτοκινήτου της Google.

Αυτή τη φορά δεν έφταιγε το αυτόνομο όχημα, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει για τους επικριτές της αυτόνομης μετακίνησης.

Το ατύχημα συνέβη στο Φοίνιξ της Αριζόνα. Το  Chrysler Pacifica της Waymo, εταιρείας της Google που ασχολείται με τα αυτόνομα αυτοκίνητα, τράκαρε με ένα Honda, όταν ο οδηγός του δεύτερου προσπάθησε να αποφύγει την επαφή με ένα άλλο αυτοκίνητο.

Από τη σύγκρουση, για την οποία σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας ευθύνεται ο οδηγός του Honda, τραυματίστηκε ελαφρά ο «οδηγός» του αυτόνομου οχήματος της Waymo.
Ωστόσο, οι επικριτές της αυτόνομης μετακίνησης, βρήκαν την ευκαιρία να εκφράσουν και πάλι τους προβληματισμούς τους, οι οποίοι στη συγκεκριμένη περίπτωση είχαν να κάνουν με το πόσο αν ο οδηγός του αυτόνομου οχήματος είχε τον έλεγχο θα μπορούσε να κάνει κάποια κίνηση για να αποφύγει τη σύγκρουση.

Να θυμίσουμε  πως η Uber σταμάτησε τις δοκιμές των αυτόνομων αυτοκινήτων στην Αριζόνα, όταν ένα όχημά της ενεπλάκη σε δυστύχημα που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο μιας γυναίκας. Τότε  οι έρευνες έδειξαν πως το συμβάν θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν ο οδηγός του αυτόνομου οχήματος είχε τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube