Ο Alonso παραλαμβάνει την προσωπική του Aston Martin Valkyrie

Ο Alonso παραλαμβάνει την προσωπική του Aston Martin Valkyrie

Μετά τον Max Verstappen, κι ο Fernando Alonso προσθέτει μια Aston Martin Valkyrie στη συλλογή του.

Ο Fernando Alonso, πιλότος της Aston Martin F1 Team, μόλις παρέλαβε την ολοκαίνουργια υβριδική Aston Martin Valkyrie V12 στο Μονακό. Έτσι, μαζί με τον Max Verstappen, ανήκουν στους λίγους τυχερούς ιδιοκτήτες του λεγόμενου μονοθεσίου της Formula 1 με πινακίδες δρόμου.

Υπάρχει η φημολογία ότι στους παραπάνω συγκαταλέγεται κι ο Daniel Ricciardo, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί. Είχε μαθευτεί ότι ήθελε να παραγγείλει μία πριν από χρόνια, αλλά κανείς δεν τον έχει όντως δει πίσω από το τιμόνι μιας Aston Martin Valkyrie. Σε αντίθεση με τον Verstappen που είχε μάλιστα και μπελάδες για τον επιθετικό τρόπο που οδήγησε το βρετανικό hypercar σε δημόσιο δρόμο.

Άραγε ο Alonso θα οδηγήσει τη Valkyrie όπως της αρμόζει; Ή θα έχει την τύχη της Ferrari Enzo του, που πουλήθηκε μετά από χρόνια με ελάχιστα χιλιόμετρα;

Aston Martin Valkyrie

Το καμάρι του Alonso είναι βαμμένο σε Satin Aston Martin Racing Green, με τα γραφικά AMR Satin Lime να κάνουν όμορφη αντίθεση. Γυμνό ανθρακόνημα φαίνεται στην οροφή, στο κάλυμμα του κινητήρα και σε άλλα αεροδυναμικά βοηθήματα, ενώ στο μπροστινό μέρος υπάρχει το σήμα τιτανίου της Aston Martin.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Aston Martin Valkyrie πωλείται έναντι 39 bitcoin

Στην καμπίνα, ξεχωρίζουμε τους λογότυπους του Ισπανού πιλότου στη συλλεκτική πλακέτα και στα προσκέφαλα των καθισμάτων. Ωστόσο, υπάρχει άλλη μία λεπτομέρεια που κάνει τη συγκεκριμένη Aston Martin Valkyrie να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες. Στο κόκκινο πεντάλ του γκαζιού από ανοδιωμένο αλουμίνιο είναι χαραγμένος ο αριθμός «14». Αποτίοντας φόρο τιμής στο αγωνιστικό νούμερο του Alonso, που επέλεξε σε ηλικία 14 ετών, στις 14 Ιουλίου 1996, όταν έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής καρτ.

Aston Martin Valkyrie

«Είναι δύσκολο να περιγράψω με λόγια πόσο ανυπομονούσα για τη σημερινή μέρα», είπε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Ferrari Enzo του Alonso πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ!

«Να καθίσω στο τιμόνι της δικής μου Valkyrie! Έχω εργαστεί τόσο στενά με την ομάδα για να φτάσει να είναι πραγματικά ένα μονοθέσιο της F1 για τον δρόμο. Με τόση πολλή τεχνογνωσία και τεχνολογία αντλημένες από όλη την εμπειρία που έχει η Aston Martin στην πίστα. Ανυπομονώ να βγούμε για βόλτα».

Aston Martin Valkyrie

Ο ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας 6,5 λίτρων της Cosworth αποδίδει 1.014 ίππους στις 10.500 rpm και 734 Νm στις 7.000 rpm, με τον κόφτη να βρίσκεται στις 11.100 rpm.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Aston Martin επιστρέφει στο Le Mans με τη Valkyrie

Ενώ το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, που εξελίχθηκε από τη Rimac (μπαταρία) και την Integral Powertrain Ltd. (ηλεκτροκινητήρας), προσφέρει επιπλέον 162 ίππους και 274 Nm. Με τη συνδυαστική απόδοση να φτάνει τους 1.176 ίππους και τα 900 Nm. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube