SsangYong: έρχεται και η ντίζελ έκδοση του Tivoli

SsangYong: έρχεται και η ντίζελ έκδοση του Tivoli

Από τον Σεπτέμβριο το Tivoli θα είναι διαθέσιμο στη χώρα μας και με κινητήρα ντίζελ 1,6 λίτρων.

Η SsangYong ολοκληρώνει την γκάμα του νέου της crossover, προσθέτοντας σ’ αυτή και εκδόσεις με ντίζελ κινητήρα 1,6 λίτρων.

Ο ντίζελ κινητήρας με τον κωδικό e-XDi160 είναι νέος, προδιαγραφών Euro 6, και εξελισσόταν από την SsangYong για περισσότερα από τρία χρόνια. Η ισχύς του είναι 115 PS και αποδίδει 30,6 kgm ροπής από τις 1.500 rpm. Ο νέος κινητήρας συνδυάζεται τόσο με χειροκίνητο, όσο και με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων της AISIN και εξασφαλίζει στο Tivoli τελική ταχύτητα 180 km/h, με τις εκπομπές CO2 να μην ξεπερνούν τα 109 g/km, για την δικίνητη έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο.

Με την έλευση του ντίζελ κινητήρα η γκάμα του Tivoli θα εμπλουτιστεί παράλληλα και με τετρακίνητες εκδόσεις. Οι τελευταίες χρησιμοποιούν το σύστημα Smart 4WD που ελέγχει την κατανομή της ροπής μεταξύ στον εμπρός και πίσω άξονα ανάλογα με τις οδικές και οδηγικές συνθήκες και θα είναι διαθέσιμες τόσο σε βενζίνη όσο και σε ντίζελ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στις τετρακίνητες εκδόσεις του, το Tivoli εξοπλίζεται με πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, στοιχείο που αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο την ποιότητα των οδικών του χαρακτηριστικών. 

Το νέο Tivoli 1.6 diesel θα λανσαριστεί επισήμως στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η διάθεσή του στην ελληνική αγορά θα ξεκινήσει αμέσως μετά και θα προσφέρεται και σε αυτό το πρόγραμμα «5 Χρόνια Πλήρης Κάλυψη SsangYong» που παρέχει η Chevellas σε όλα τα μοντέλα της.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει:
1) 5 Χρόνια Εγγύηση
2) 5 Χρόνια Δωρεάν Οδική Βοήθεια
3) 5 Χρόνια Δωρεάν Service (εξαιρείται το Actyon Sports)

[Πηγή: Chevellas]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube