SEAT Leon 1.2 TSI: H απάντηση στα ντίζελ (και όχι μόνο)

SEAT Leon 1.2 TSI: H απάντηση στα ντίζελ (και όχι μόνο)

Με τιμή από 12.990 ευρώ το ολοκαίνουργιο Leon 1.2 TSI εγγυάται επιδόσεις σε συνδυασμό με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου

Με την κουβέντα για την κατανάλωση, τα εναλλακτικά καύσιμα και τα ντίζελ να φουντώνει όλο και πιο πολύ, με το κλειδί ενός SEAT Leon 1.2 TSI, έχεις βρει τη σωστή απάντηση.

Ο νέος κινητήρας 1.2 TSI είναι εξ ολοκλήρου αλουμινένιος και χρησιμοποιεί νέο 16βάλβιδο καπάκι. Έχει ακόμα καλύτερη ευστροφία, πιο ραφιναρισμένη λειτουργία και φυσικά είναι εξαιρετικά οικονομικός. Για την έκδοση των 105 ίππων, στο μικτό κύκλο έχει μέση κατανάλωση 4,9 lt/100 km, τιμή που συναντάς μόνο σε ανταγωνιστικούς κινητήρες ντίζελ. Φυσικά, χάρη στο μικρό κυβισμό, εξίσου χαμηλό είναι το κόστος χρήσης και συντήρησης.



Στην τρίτη γενιά του, το νέο SEAT Leon πατά στο δρόμο ακόμα πιο γερά. Η νέα πλατφόρμα MQB εξασφαλίζει πιο σταθερή οδική συμπεριφορά, ενώ ταυτόχρονα ανεβάζει κατακόρυφα το επίπεδο της άνεσης. Πρόκειται για μία τεχνολογική αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα, που φέρνει αποτελέσματα στην πράξη. Η γκάμα του SEAT Leon έχει μέση μείωση βάρους κατά 90 kg, έχει 10% βελτιωμένη αεροδυναμική απόδοση και εκπέμπει κατά μέσο όρο 15% λιγότερο CO2.

Με κορυφαία ποιότητα κατασκευής και τα πιο ποιοτικά υλικά στο εσωτερικό, η ευρύχωρη καμπίνα του νέου Leon θα γίνει το δεύτερο σπίτι σου. Έτσι, με το νέο σύστημα EasyConnect θα μπορείς μέσα από μία οθόνη αφής να απολαύσεις τη μουσική σου, να πραγματοποιήσεις κλήσεις μέσω Bluetooth, να διαλέξεις προορισμό στον πλοηγό και να ενημερωθείς για την κατάσταση του αυτοκινήτου.

Η οδήγηση με το νέο SEAT Leon γίνεται ακόμα πιο ξέγνοιαστη, με το προσαρμοζόμενο cruise control και με μια ολόκληρη γενιά ηλεκτρονικών βοηθημάτων να αφιερώνεται στην υποβοήθηση του οδηγού. Από την ανίχνευση κούρασης του οδηγού με το Drowsiness detection μέχρι την ειδοποίηση αλλαγής λωρίδας Lane-keeping assistance.
Είναι κορυφαίο και σε παθητική ασφάλεια, με 7 αερόσακους και σύστημα ελέγχου της ευστάθειας σε όλες τις εκδόσεις.

[Πηγή: SEAT]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube