MG3 Hybrid+, ένα σουπερμίνι με υψηλό τεχνολογικό υπόβαθρο

MG3 Hybrid+, ένα σουπερμίνι με υψηλό τεχνολογικό υπόβαθρο

Το επαναλανσάρισμά της MG στην ελληνική αγορά έγινε με μια πολύ ενδιαφέρουσα γκάμα μοντέλων σε όλες τις επίκαιρες κατηγορίες. Η άφιξη όμως του MG3 Hybrid+ σηματοδοτεί ένα νέο ορόσημο για τη φίρμα και την εμπορική της επιτυχία.

MG Hybrid+

Δεν έχει περάσει παρά ελάχιστος καιρός από τη στιγμή που το MG3 Hybrid+ έκανε την εμφάνισή του στην ελληνική αγορά, προτάσσοντας ένα πακέτο που όμοιό του δεν συναντάς στην κατηγορία των σουπερμίνι. Υβριδική τεχνολογία, χώροι, 195 άλογα και τιμή εκκίνησης κάτω από τα €20.000! Δείχνοντας με το καλημέρα πως πάει για πρωταθλητισμό.

Παρατηρώντας το εξωτερικά, αντιλαμβάνεσαι εξαρχής πως πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί για να προσφέρει χαμόγελα. Το σφηνοειδές σχήμα, χαρακτηριστικό των περισσότερων μοντέλων της φίρμας έχει υιοθετηθεί και στο MG3 Hybrid+. Με την αιχμηρή εμπρός όψη να συνδυάζεται αρμονικά με τις δυναμικές γραμμές, δημιουργώντας μια ελκυστική και ισορροπημένα εύπεπτη σχεδίαση που τραβά τα βλέμματα.

To MG3 Hybrid+ προτάσσοντας φρέσκια σχεδίαση, πλούσιο τεχνολογικό υπόβαθρο, 195 ίππους και τιμή εκκίνησης τις €19.950 είναι έτοιμο για πρωταθλητισμό

MG3 Hybrid+

Η όμορφη και νεανική εικόνα του MG3 Hybrid+ συνεχίζεται και στην hi-tech καμπίνα, στην οποία πρωταγωνιστούν οι δύο μεγάλες ψηφιακές οθόνες. Η πρώτη, με διαγώνιο στις 7” βρίσκεται πίσω από το τιμόνι και αναλαμβάνει το ρόλο του ψηφιακού πίνακα οργάνων. Έχει ευδιάκριτα και ευχάριστα γραφικά, πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης και περιλαμβάνει στην ουσία όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον οδηγό, που σχετίζονται με την κίνηση, τα συστήματα ασφαλείας αλλά και τη λειτουργία του υβριδικού συστήματος.

Στο μέσον του ταμπλό, δεσπόζει η μεγαλύτερη και εργονομικά τοποθετημένη οθόνη αφής 10,25” για το infotainment, χρησιμοποιώντας το πιο σύγχρονο λειτουργικό σύστημα της MG. H ευκρίνεια και τα γραφικά θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς, με την απόκριση να είναι γρήγορη και το λογισμικό φιλικό και εύχρηστο στη χρήση.

MG3 Hybrid+

Ενσωματώνει δε εργοστασιακή πλοήγηση και υποστηρίζει δυνατότητες συνδεσιμότητας Apple CarPlay και Android Auto, κάνοντας την παραμονή στην καμπίνα ακόμα πιο ευχάριστη, μιας και οι επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν εύκολα και γρήγορα την αγαπημένη τους playlist από το Spotify.

Η μεγαλύτερη όμως έκπληξη κρύβεται στα σωθικά του νεότευκτου, στην ελληνική αγορά, μοντέλου. Το οποίο αποτελεί και το πρώτο φουλ υβριδικό αυτοκίνητο της MG. Το υβριδικό σύστημα του MG3 Hybrid+ αποτελείται από έναν 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.5 lt που διακρίνεται για την υψηλή θερμοδυναμική του απόδοση, μιας και ασπάζεται την λειτουργία του κύκλου Attkinson, αποδίδοντας 102 ίππους και 128 Nm.

Συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και 250 Nm που αντλεί ενέργεια από έναν μεγάλο, για τα δεδομένα της κατηγορίας και του ανταγωνισμού, συσσωρευτή 1,83 kWh που λειτουργεί σε υψηλή τάση 350V. To υβριδικό σύστημα πλαισιώνεται από ένα αυτόματο κιβώτιο τριών σχέσεων, με τις επιδόσεις να εντυπωσιάζουν.

MG3 Hybrid+

Η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 195 ίππους, νούμερο που παραπέμπει σε hot-hatch! Πέρα όμως από τα νούμερα (0-100 km/h σε 8”), αυτό που επίσης σκορπίζει χαμόγελα είναι ο τρόπος με τον οποίο το κόμπακτ μοντέλο της MG βάζει τη δύναμή του στο δρόμο. Κι όλα αυτά με την κατανάλωση να μην υπερβαίνει τα 4,4 lt/100 km, παρουσιάζοντας ιδανική ισορροπία ανάμεσα στις επιδόσεις, την υψηλή αποδοτικότητα και τη χαμηλή κατανάλωση.

Για να συμβεί βέβαια αυτό, κομβικό ρόλο διαδραματίζει ο τρόπος λειτουργίας του υβριδικού συστήματος που πριμοδοτεί όσο μπορεί την ηλεκτρική κίνηση. Όχι μόνο στο ξεκίνημα ή σε χαμηλές ταχύτητες πόλης, αλλά ακόμα κι όταν το αυτοκίνητο ρολάρει με το κοντέρ να δείχνει 80 km/h. Αρκεί βέβαια να υπάρχει απόθεμα ενέργειας στη μεγάλη μπαταρία, για την φόρτιση της οποίας φροντίζει το σύστημα ανάκτησης ενέργειας.

Μπορεί το υβριδικό σύστημα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά το υψηλό τεχνολογικό background του νέου MG3 Hybrid+ δεν εξαντλείται στο σύστημα κίνησης και την συνδεσιμότητα. Η ομπρέλα συστημάτων ασφαλείας είναι εξίσου εντυπωσιακή, με τη σουίτα MG Pilot να περιλαμβάνει 11 συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τον πήχη και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του μοντέλου.

Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζουν τα Lane Keep Assist, Forward Collision Warning, Adaptive Cruise Control, Traffic Jam Assistance, Intelligent Speed Limit Assist, Blind Spot Detection και φυσικά το σύστημα καμερών 360 μοιρών. Τέσσερις ευρείες κάμερες HD σάς παρέχουν ολόπλευρη εικόνα, ενώ ένα ραντάρ υπερήχων προειδοποιεί για εμπόδια. Υπάρχουν επίσης δυναμικές γραμμές καθοδήγησης στην πίσω κάμερα για να σας βοηθήσουν να παρκάρετε στην ιδανική γωνία.

MG3 Hybrid+

Στην ελληνική αγορά, το MG3 Hybrid+ είναι διαθέσιμο σε τρεις, καλά εξοπλισμένες εκδόσεις (Excite, Exclusive, Luxury) με κόστος αγοράς που ξεκινά από τα €19.950. Τιμή που το μετατρέπει σε μια από τις πλέον αξιόλογες και συμφέρουσες προτάσεις της κατηγορίας, προτείνοντας μια μοναδική σχέση τιμής-αξίας.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε επίσης πως όλα τα μοντέλα της μάρκας συνοδεύονται από την τριπλή φροντίδα «Triple 7» της ελληνικής αντιπροσωπείας που περιλαμβάνει επτά χρόνια εργοστασιακή εγγύηση (ή 150.000 km), επτά χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια και επτά χρόνια δωρεάν έλεγχο. Χτίζοντας με αυτό το τρόπο μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης και σιγουριάς με τους πελάτες.

Το MG3 Hybrid+ σας περιμένει για ένα test drive στο επίσημο δίκτυο αντιπροσώπων της MG
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube