Νέο Audi A3: Δυναμική πολυτέλεια

Νέο Audi A3: Δυναμική πολυτέλεια

Τεχνολογικά προηγμένο, με κορυφαία ποιότητα, ελκυστικό εξοπλισμό, δυναμική εμφάνιση και σπορ χαρακτήρα, το νέο A3 ορίζει την κορυφή της premium μεσαία κατηγορίας.

Εμφανισιακά το νέο Audi A3 αναδεικνύει το σπορ χαρακτήρα του με δυναμικές αναλογίες και έντονες καθαρές γραμμές. Η ενιαία τραπεζοειδής μάσκα Audi Singleframe έχει πιο έντονο περίγραμμα, είναι μεγαλύτερη σε πλάτος και πιο χαμηλή από την προηγούμενη, προσδίδοντας πιο επιθετική εμφάνιση. Στο εσωτερικό, η ποιότητα των υλικών και η συναρμογή είναι απλώς κορυφαίες. Σε συνδυασμό με τη λιτή πολυτέλεια της σχεδίασης δημιουργούν ένα περιβάλλον που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό. Ένα από τα highlights είναι το Audi virtual cockpit, διαθέσιμο πλέον στη μικρομεσαία κατηγορία, με εκπληκτικά γραφικά και όλες τις πληροφορίες συγκεντρωμένες εμπρός στα μάτια του οδηγού. Οι δυνατότητες εξατομίκευσης είναι ευρύτατες.

Μπορείτε να σχεδιάσετε το δικό σας Audi A3 σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας. Διάφορες επιλογές εξοπλισμού δίνουν τη δυνατότητα να δώσετε μια σπορ πινελιά ή να αναδείξετε τη σχεδίαση του αυτοκινήτου σας ακόμη περισσότερο και σε διάφορες αποχρώσεις. Εξαρτάται μόνο από εσάς. Αλλά ό,τι κι αν επιλέξετε, κάθε μία από τις νέες εκδόσεις εξοπλισμού κάνει το ταξίδι με το A3 μια ξεχωριστή εμπειρία. Με την έκδοση A3 Sport μπορείτε να αναδείξετε τη σπορ πλευρά σας, με λεπτομέρειες που τονίζουν εντυπωσιακά το ταμπεραμέντο του Audi A3, ενώ με την έκδοση A3 Design μπορείτε να του δώσετε διακριτικούς τόνους οι οποίοι αντανακλούν την προσωπικότητά σας. Με το πακέτο S line θα τονίσετε τον σπορ χαρακτήρα του Audi A3. Προσθέστε ακόμη περισσότερη εκφραστικότητα στο εσωτερικό ή ορίστε το πλαίσιο για ακόμα πιο σπορ οδήγηση.

Μπορείτε να μετατρέψετε το A3 σε έναν πραγματικό αθλητή, για παράδειγμα, με τα προαιρετικά S-sport καθίσματα εμπρός με επενδύσεις καθισμάτων S line σε δέρμα Fine Nappa, με ραφές αντίθεσης σε γκρι Rock, ή με τη φωτισμένη εισόδο των θυρών με έμβλημα «S».

Μεγάλη γκάμα κινητήρων
Το νέο Audi A3 προσφέρεται σε τέσσερις τύπους αμαξώματος: 3θυρο, 5θυρο Sportback, 4θυρο Sport Sedan και Cabriolet. Ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό και μέσα από τη μεγάλη γκάμα κινητήρων, καλύπτοντας έτσι όλες τις ανάγκες του υποψήφιου αγοραστή.

Διαθέτει έξι επιλογές: Τέσσερις βενζίνης, μία πετρελαίου και μία με υγραέριο (g-tron) που εφοδιάζει μόνο την 5θυρη έκδοση Sportback.

Για πρώτη φορά διατίθεται ο 3κύλινδρος κινητήρας 1.0 TFSI με ισχύ 116 PS και 200 Nm ροπής, ο οποίος μπορεί να επιταχύνει το αυτοκίνητο στα 100 km/h από στάση σε μόλις 9,7” και να πετύχει μέγιστη ταχύτητα 206 km/h.

Ο 1.4 TFSI είναι ο πιο προηγμένος τεχνολογικά κινητήρας στην κατηγορία, με τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων - Cylinder On Demand. Τεχνολογία που μειώνει σημαντικά την κατανάλωση και τους ρύπους, χωρίς να γίνεται αντιληπτή από τον οδηγό η απενεργοποίηση και χωρίς να επηρεάζει τις επιδόσεις.

Ο κινητήρας ντίζελ 1.6 TDI  με 110PS συνδυάζει ιδανικά την μεγάλη ροπή με τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση. Με το συνδυασμό άμεσου ψεκασμού και υπερσυμπίεσης υπόσχεται εξαιρετικές επιδόσεις - χάρη στην υψηλή ροπή σε όλο το φάσμα στροφών, με σταθερή ανάπτυξη ισχύος. Συνδυάζει μειωμένες εκπομπές ρύπων και εξαιρετική μικρή κατανάλωση καυσίμου, ενώ ταυτόχρονα είναι συναρπαστικά δυναμικός -για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις δυνατότητες που σας προσφέρει η κάθε διαδρομή.

Στη συνέχεια, βρίσκουμε τον πανίσχυρο 2.0 TFSI των 190PS και 310PS, για μέγιστη οδηγική απόλαυση με την τελευταία εκδοχή να εφοδιάζει τις εκδόσεις S.

Η υγραεριοκίνητη έκδοση g-tron χρησιμοποιεί τον 1.4 TFSI που για τη συγκεκριμένη εφαρμογή αποδίδει 110 ίππους.

Όλες οι εκδόσεις κινητήρα μπορούν να συνδυαστούν και με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic, εκτός από την έκδοση του 2.0 TFSI με τους 190 ίππους που είναι μόνο αυτόματη και τετρακίνητη.

Επιπλέον, όλες οι εκδόσεις κινητήρα μπορούν να εισέρχονται καθημερινά στον Πράσινο Δακτύλιο, εκτός της S3, μιας και εκπέμπουν κάτω από 140 gr/km CO2.

Εξοπλισμός που συναρπάζει
Τα επίπεδα εξοπλισμού που απαρτίζουν την γκάμα του είναι τρία: A3, Sport και Design, με το βασικό να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

·         επτά αερόσακους (μαζί με αυτόν για τα γόνατα του οδηγού),

·         ESP

·         κλιματισμό

·         εμπρός προβολείς Xenon plus με φώτα ημέρας τύπου LED

·         υπολογιστή ταξιδιού

·         σπορ δερμάτινο τιμόνι με ενσωματωμένες πολλαπλές λειτουργίες

·         αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα

·         ηλεκτρικά παράθυρα

·         κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό

·         ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους καθρέφτες

·         ΜΜΙ radio plus με οκτώ ηχεία

·         πίσω αεροτομή

·         ζάντες αλουμινίου 16”

Η νύχτα γίνεται μέρα: Οι προαιρετικοί προβολείς Audi Matrix LED παρέχουν λαμπερό και ομοιόμορφο φωτισμό του δρόμου. Μεμονωμένες λυχνίες LED ενεργοποιούνται ή απενεργοποιούνται ανάλογα με τις συνθήκες, με αποτέλεσμα πάντα ακριβή φωτισμό. Επιπρόσθετα, οι λυχνίες LED έχουν 64 διαφορετικά επίπεδα φωτισμού. Τα οδικά σήματα στοχεύονται με μειωμένη φωτεινότητα Road, έτσι ώστε να μην θαμπώνεται η όραση του οδηγού. Τα δυναμικά φλας συμπεριλαμβάνονται, ακόμα και στο πίσω μέρος.

Τα προαιρετικά συστήματα υποβοήθησης
Η γκάμα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού ανεβάζει τον πήχη της μικρομεσαίας κατηγορίας: Περιλαμβάνει το σύστημα cross-traffic assist, το οποίο προειδοποιεί για πιθανή σύγκρουση κατά τη διάρκεια οπίσθιας εξόδου από θέση στάθμευσης. Επίσης, νέο στην οικογένεια του A3, είναι το σύστημα traffic jam assist, το οποίο συνεργάζεται με το σύστημα Audi adaptive cruise control με μια λειτουργία Stop&Go. Αυτό το προαιρετικό σύστημα διατηρεί σταθερή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο S tronic, ξεκινά πάλι αυτόματα ύστερα από μία σύντομη περίοδο στάσης. 

Άλλο ένα νέο χαρακτηριστικό της οικογένειας του A3 είναι το σύστημα emergency assist. Εάν, παρά τις προειδοποιήσεις, δεν ανιχνευτεί καμία δραστηριότητα του τιμονιού, το σύστημα θα ξεκινήσει να φρενάρει έως ότου το όχημα ακινητοποιηθεί ασφαλώς.

Το νέο Audi A3 μπορεί να γίνει δικό σας εύκολα, απλά και οικονομικά

Ο υποψήφιος αγοραστής στην Karenta θα λάβει την καλύτερη προσφορά ανταλλαγής του παλαιού αυτοκινήτου του.

Η εκτίμηση του αυτοκινήτου σας γίνεται άμεσα στις κάθετες εγκαταστάσεις που διαθέτει το κάθε Κατάστημα Audi Karenta και με διαφάνεια σας δίνουμε την πλέον ανταγωνιστική προσφορά ανταλλαγής του αυτοκινήτου σας.

Επιπλέον, το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Audi4 Premier Plus περιλαμβάνει προπληρωμένο service και ασφάλεια αυτοκινήτου για τέσσερα έτη.

Σας δίνει έτσι τη δυνατότητα να πληρώνετε μικρή μηνιαία δόση, να έχετε μεγάλη ευελιξία όσον αφορά την αποπληρωμή της τελευταίας δόσης, ενώ διασφαλίζετε την ελάχιστη αξία επαναγοράς του αυτοκινήτου.

·         Σταθερό Ονομαστικό Επιτόκιο: 3,9% (πλέον εισφοράς 0,6% Ν.128/75)

·         Συνολική Διάρκεια Δανείου: 48 μήνες

·         Ελάχιστη Προκαταβολή: 30%

·         Ασφάλεια: Για 4 χρόνια

·         Service: Τέσσερα έτη

·         Προστασία δανείου: Ναι

Στο τέλος της χρηματοδότησης, μπορείτε να επιλέξετε:

1. Να αποπληρώσετε το υπόλοιπο της χρηματοδότησής σας με μία δόση balloon.

2. Να επιστρέψετε το αυτοκίνητο χωρίς καμία άλλη υποχρέωση.

3. Να ζητήσετε εκ νέου χρηματοδότηση του υπόλοιπου ποσού με όρους καινούργιου αυτοκινήτου, όπως θα ισχύουν κατά τη στιγμή της χρηματοδότησης.

Η έκδοση που επιλέγουμε εμείς εδώ στο DRIVE είναι η 1.0 TFSI σε 5θυρο Sportback και το επίπεδο εξοπλισμού Design που αναδεικνύει ακόμα πιο πολύ τον εκλεπτυσμένο χαρακτήρα του μοντέλου, προσφέρει καλές επιδόσεις και προσεγμένα οικονομοτεχνικά χαρακτηριστικά (€ 104,86 ετήσια τέλη κυκλοφορίας).

Νέο Audi A3. Δικό σας από €21.500

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube