Ford Fiesta: Με τον αέρα του ευρωπαϊκού best-seller

Ford Fiesta: Με τον αέρα του ευρωπαϊκού best-seller

Είτε αναζητάς τη μέγιστη δυνατή οικονομία είτε σε συγκινούν οι δυνατές επιδόσεις, το Ford Fiesta έχει μια έκδοση που σου ταιριάζει γάντι.

Από τη βέλτιστη οικονομία ενός ECOnetic μέχρι τις κορυφαίες επιδόσεις ενός EcoBoost, το σίγουρο είναι ότι το Ford Fiesta είναι το σούπερμίνι με την πληρέστερη γκάμα κινητήρων σήμερα. Και μόνο εντύπωση δεν προκαλεί το γεγονός ότι για τέσσερα συνεχή έτη, ανακηρύσσεται το δημοφιλέστερο μικρό αυτοκίνητο στην Ευρώπη.

Τα πετρελαιοκίνητα Fiesta εφοδιάζονται πλέον με τον νέο 1.5 TDCi. Στην πιο προσιτή εκδοχή του αποδίδει 75 ίππους, ενώ στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ο κινητήρας των 95 ίππων, διαθέσιμος τόσο σε απλή όσο και σε «πράσινη» έκδοση ECOnetic. Οι εκπομπές CO2 πέφτουν ως τα 82 g/km, ενώ όλες οι εκδόσεις πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro6. Ο αναβαθμισμένος πλούσιος εξοπλισμός περιλαμβάνει αξεσουάρ όπως δερμάτινο τιμόνι, δερμάτινο λεβιέ ταχυτήτων και φώτα ημέρας LED ακόμα και στη βασική έκδοση Trend.

Οι εκδόσεις βενζίνης εφοδιάζονται με τον 1.0 EcoBoost, βραβευμένο ως International Engine of the Year για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές. Ο πρωτοποριακός τρικύλινδρος άμεσου ψεκασμού διατίθεται σε εκδόσεις 100, 125 και 140 ίππων, συνδυάζοντας τις κορυφαίες επιδόσεις (0-100 km/h έως και σε 9,0’’) με το χαμηλό κόστος χρήσης. Η μέση κατανάλωση πέφτει μέχρι τα 4,3 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 περιορίζονται σε 99 gr/km (αναλόγως έκδοσης), οπότε το Fiesta απαλλάσσεται από τέλη κυκλοφορίας. Τα ίδια νούμερα ισχύουν άλλωστε και για την ατμοσφαιρική έκδοση του 1.000άρη, η οποία αποδίδει 80 PS.

Από τη γκάμα του Fiesta δε λείπουν και οι ξεχωριστές εκδόσεις. Το στιλάτο Black & White Edition προσφέρεται με διχρωμία στο αμάξωμα και πλούσιο εξοπλισμό, ενώ διατίθεται με τον 1.0 EcoBoost 100 PS και χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο, και με τον 1.5 TDCi 95 PS. Το 3πορτο Red & Black Edition είναι η σπορ παραλλαγή του Fiesta, με ξεχωριστή εμφάνιση και πιο άμεση οδική συμπεριφορά. Εφοδιάζεται με τον 1.0 EcoBoost 140 ίππων, που ξεπερνά σε ειδική ισχύ ακόμα και πολλά σουπερκαρ, ή με τον 1.5 TDCi 95 PS. Για την απόλυτη εμπειρία οδήγησης πάντως, υπάρχει το Fiesta ST. Με 182 ίππους, 0-100 km/h σε 6,9’’, ανάρτηση εξελιγμένη από το Team RS και διαφορικό με Torque Vectoring Control, είναι το κορυφαίο μικρό GTi.

Μπορεί λοιπόν κάθε οδηγός να δίνει διαφορετική βαρύτητα στις επιδόσεις, στην οικονομία και το στιλ του αυτοκινήτου του, όμως το σίγουρο είναι ότι το Ford Fiesta έχει στη γκάμα του την ιδανική έκδοση για καθέναν από εμάς.

Δες ποιο Fiesta σου ταιριάζει ΕΔΩ και απέκτησέ το ετοιμοπαράδοτο και με όφελος απόσυρσης στο Επίσημο Δίκτυο Ford, με 5 χρόνια εγγύηση και προνομιακή χρηματοδότηση από την Ford Credit.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube