Αυτή είναι η ταχύτερη BMW δρόμου στο Ring [video]

Αυτή είναι η ταχύτερη BMW δρόμου στο Ring [video]

Μια Μ235i βελτιωμένη από την AC Schnitzer με 570 άλογα είναι η ταχύτερη νόμιμη BMW στο Nürburgring.

Βελτιωμένη από την AC Schnitzer, αυτή η κουπέ BMW υψηλών επιδόσεων γύρισε το γύρο στην Πράσινη Κόλαση σε 7’ 25” 8.

Κατά τα φαινόμενα το Nürburgring δεν αποτελεί πεδίο «αντιπαράθεσης» μόνο των κατασκευαστών, αλλά εξελίσσεται σε τέτοιο και μεταξύ των βελτιωτών. Το τελευταίο παράδειγμα από τον κόσμο του aftermarket φέρει τη σφραγίδα του γερμανικού οίκου AC Schnitzer και αφορά μια βαριά βελτιωμένη M235i.

Το αυτοκίνητο το είχαμε δει ως πρωτότυπο στο σταντ του βελτιωτή στο περυσινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης υπό την ονομασία ACL2. Ένα κόνσπεπτ που είχε αναλάβει να πάει ακόμη πιο μακριά την ήδη σκληροπυρηνική M2, καθώς κάτω από το καπό έκρυβε σφόδρα βελτιωμένο το 3λιτρο 6κύλινδρο σειρά TwinPower Turbo από τις M3/M4, ανεβασμένο στα 570 άλογα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο πρωτότυπο AC Schnitzer ACL2 με 570 PS [video]

Το εγχείρημα για το ρεκόρ στο Nürburgring ανέλαβε ο  Markus Oestreich, οδηγός αγώνων σε πρωταθλήματα Τουρισμού και φορτηγών. Έτσι με χρόνο 7’ 25” 8 στο γύρο, αυτή η «M235i» είναι πλέον η ταχύτερη street legal ΒΜW στο Ring.

Φυσικά, το μοτέρ αποτελεί μόνο ένα μέρος αυτής της θηριώδους βελτίωσης για την ACL2, καθώς το αυτοκίνητο διαθέτει widebody σε πράσινο χρώμα που κάνει αντίθεση με τις κόκκινες(!) 20άρες ελαφρές ζάντες. Μια ψηλή πτέρυγα στο πίσω μέρος φροντίζει να βάζει μπόλικα κιλά παραπάνω στον πίσω άξονα, ενώ μια πληθώρα από ανθρακονημάτινα στοιχεία συνοδεύουν το αμάξωμα, όπως το προτεταμένο εμπρός σπλίτερ, τα πτερυγίδια και ο διαχύτης πίσω που φιλοξενεί την τετράμπουκη εξάτμιση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την BMW M2 στην πίστα του Hungaroring

Τους τροχούς φροντίζει να κρατά σε συνεχή επαφή με το δρόμο μια ρυθμιζόμενη ανάρτηση Clubsport. Προφανώς ο ηλεκτρονικός κόφτης ταχύτητας έχει αφαιρεθεί, προκειμένου η ACL2 να ανεβαίνει στα 330 km/h, αφού προηγουμένως έχει γράψει ένα μεγαλοπρεπές 3,9” για το σπριντ των 0-100 km/h.

Προκειμένου να ενισχυθούν οι επιδόσεις και η ανάρτηση να κάνει πιο εύκολα τη δουλειά της, η AC Schnitzer έβαλε το αυτοκίνητο σε πρόγραμμα δίαιτας. Στο πλαίσιο αυτό αφαίρεσε τα πίσω καθίσματα, ενώ τοποθέτησε στη θέση των στοκ εμπρός μπάκετ με ελαφρύ σκελετό. Παρατηρήστε επίσης, τον αριστερό αεραγωγό στην καμπίνα που αντικαταστάθηκε από μια μικρή οθόνη με σημαντικές πληροφορίες για τον οδηγό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε τη νέα BMW M3 στο Grossglockner [video]

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ρεκόρ του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στο Ring κρατά η McLaren P1 LM, με τον απίστευτο χρόνο των 6’ 43” 2 –ο θεός να την κάνει παραγωγής αν και αυτό δεν κάνει το χρόνο της λιγότερο εντυπωσιακό. Χρόνο που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα επιχειρήσει να καταρρίψει η νέα Porsche 911 GT2 RS με τα 700 άλογα.

[Πηγή AC Schnitzer]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube