Το Volvo EX90 φέρνει τη λειτουργία Plug&Charge

Το Volvo EX90 φέρνει τη λειτουργία Plug&Charge

Το πολυαναμενόμενο Volvo EX90 που θα αποκαλυφθεί τον Σεπτέμβρη ετοιμάζεται να εισάγει την τεχνολογία Plug&Charge, διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο τη διαδικασία της φόρτισης.

Volvo EX90

Αρχής γενομένης από την ηλεκτρική ναυαρχίδα της γκάμας της, που ακούει στο όνομα Volvo EX90, η σουηδική φίρμα θα εξοπλίζει τα μοντέλα της με τη λειτουργία Plug&Charge.

Για να συμβεί αυτό, η premium αυτοκινητοβιομηχανία υπέγραψε πρόσφατα μνημόνιο συνεργασίας με το Hubject που αποτελεί το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο eRoaming (περιαγωγής) στον κόσμο. Ωστόσο, δεν είναι ακόμα σαφές, πότε τα υπόλοιπα μοντέλα της Volvo, θα εξοπλιστούν με αυτήν τη λειτουργία.

H τεχνολογία  Plug&Charge του Volvo EX90 αναμένεται να απλοποιήσει ακόμα περισσότερο τη διαδικασία φόρτισης

Volvo EX90

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ηλεκτροκίνηση, μια επένδυση για το μέλλον του πλανήτη

Με τη νέα αυτή λειτουργία, η διαδικασία της φόρτισης όχι μόνο πραγματοποιείται αυτόματα με απλή σύνδεση του βύσματος, αλλά και το κόστος χρεώνεται αυτόματα εύκολα και γρήγορα. Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν την λειτουργία αυτή οι ιδιοκτήτες του EX90, πρέπει να εγγραφούν στη δημόσια υπηρεσία χρέωσης της Volvo, μια υπηρεσία που προέκυψε από την συνεργασία με την Digital Charging Solutions (DCS).

«Είναι ξεκάθαρη η δέσμευση της Volvo Cars, να κάνει την εμπειρία φόρτισης άνετη, εύκολη και ασφαλή και να ενθαρρύνει έτσι περισσότερους ανθρώπους να προτιμήσουν την ηλεκτρική ενέργεια», λέει ο Christian Hahn, Διευθύνων Σύμβουλος της Hubject, μιλώντας για τη συνεργασία.

Ο Alexander Petrofski, Επικεφαλής της Volvo Cars Energy Solutions, πρόσθεσε: «Αυτή η συνεργασία με τη Hubject είναι πολύ σημαντική τη Volvo Cars, καθώς υποστηρίζει τη φιλοδοξία μας να έχουμε ηγετική θέση, στην ταχέως αναπτυσσόμενη premium ηλεκτρική κατηγορία.

Volvo EX90

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο σπίτι, ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσω;

Ήδη από το επόμενο έτος, θέλουμε το 50% των πωλήσεών μας να είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Προκειμένου τα μοντέλα της Volvo, ξεκινώντας από το EX90, να κάνουν το Plug&Charge τεχνικά εφαρμόσιμο, θα είναι εξοπλισμένα με ένα πιστοποιητικό «V2G Root» από τη Hubject.

Αυτή η τεχνολογία, προορίζεται να διασφαλίσει «ασφαλή επικοινωνία, χρησιμοποιώντας το πρότυπο ISO15118-2, το οποίο θα αυξήσει τελικά την αξιοπιστία και την ασφάλεια της διαδικασίας φόρτισης». Σύμφωνα με το Hubject, το πρωτόκολλο ISO15118-2, όχι μόνο υποστηρίζει το Plug&Charge, αλλά επίσης διασφαλίζει «διαλειτουργικότητα και ομαλή εμπειρία του χρήστη, σε διαφορετικά δίκτυα φόρτισης».

Μένει λοιπόν να δούμε πότε η νέα αυτή υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη και για τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας, πλην του Volvo EX90.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube