To Toyota Land Cruiser τώρα και σε επαγγελματικό!

To Toyota Land Cruiser τώρα και σε επαγγελματικό!

Πέρα από το Hilux και το Proace, οι επαγγελματίες θα μπορούν να επιλέξουν και μια ειδική γι’ αυτούς έκδοση του θρυλικού SUV 4x4.

Το Land Cruiser Utility Commercial είναι η επαγγελματική παραλλαγή του απλοποιημένου Land Cruiser Utility που προορίζεται για σκληροπυρηνικούς του 4x4.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επιστροφή στις ρίζες για το Toyota Land Cruiser

To Commercial διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με κοντό και μακρύ μεταξόνιο. Το ωφέλιμο φορτίο φτάνει έως τα 756 kg και το ρυμουλκούμενο τους 3 τόνους. Οι παραδόσεις σε πελάτες (στη Βρετανία) θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο.

Η έκδοση με το κοντό μεταξόνιο είναι 3θυρη, με μήκος 4,395 m και ύψος 1,830 m. Καθώς δεν υπάρχει πλέον πίσω κάθισμα, ο χώρος φόρτωσης φτάνει τα 1.574 λίτρα και το ωφέλιμο φορτίο τα 593 kg. Ο κινητήρας είναι ο γνωστός 4κύλινδρος ντίζελ 2.8 D-4D με ιπποδύναμη 177 PS και ροπή 42,8 kgm, ο οποίος συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Η έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο έχει 5 πόρτες και συνολικό μήκος 4,840 m. Είναι λίγο πιο ψηλή, στα 1,845 m, και ως αποτέλεσμα έχει ένα χώρο φόρτωσης που φτάνει τα 2.216 λίτρα κι ένα ωφέλιμο φορτίο 756 kg. To κιβώτιο είναι κι εδώ το χειροκίνητο 6άρι, αλλά λόγω του επιπλέον βάρους, η ροπή του κινητήρα είναι αυξημένη στα 45,9 kgm.

Και οι δύο εκδόσεις έχουν πλάτος 1,885 m και ικανότητα να ρυμουλκούν φορτίο έως και 3 τόνων (με δικά του φρένα). Κοινό είναι και το βάθος υδάτινου κωλύματος, στα 70 cm, όπως και η γωνία προσέγγισης εμποδίων, στις 31 μοίρες. Και τα δύο μοντέλα είναι εξοπλισμένα με κλιματισμό, ρυθμιζόμενα προσκέφαλα, cruise control, εκκίνηση με κουμπί κι ένα ηχοσύστημα με 6 ηχεία. Ο εξοπλισμός ασφάλειας περιλαμβάνει Active ABS προσαρμοζόμενο σε διάφορα εδάφη, ηλεκτρονικό σύστημα σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου και σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών

Οι τιμές στη Βρετανία ξεκινούν από τις 27.546 στερλίνες (€31.600) για την έκδοση SWB με το κοντό μεταξόνιο και φτάνουν τις 28.509 στερλίνες (€32.700) για την LWB με το μακρύ μεταξόνιο.

[Πηγή: Toyota UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube