Scoop: Nέο Land Rover Discovery 5 [video]

Scoop: Nέο Land Rover Discovery 5 [video]

H επόμενη γενεά του Discovery δοκιμάζεται ήδη εντατικά, με τα πρώτα πρωτότυπα να κυκλοφορούν κοινή τη θέα και να απαθανατίζονται δεόντως.

Σύμφωνα με όλες τις τελευταίες πληροφορίες, το νέο μεγάλο SUV της land rover θα υιοθετεί τις βασικές γραμμές που έχουμε ήδη γνωρίσει στο Discovery Sport, δηλαδή μια εντελώς νέα, χαμηλότερη και πιο αεροδυναμική γραμμή ομοίως εμπνευσμένη από το Discovery Vision concept του 2014.

Οπότε αυτό που πρέπει να περιμένουμε και από το νέο Discovery είναι μια «τετράγωνη» σιλουέτα στο ίδιο αλουμινένιο, κολλητό και πριτσινωτό, πλαίσιο που χρησιμοποιείται στα Range Rover και Range Rover Sport – μοντέλα με τα οποία θα μοιράζεται τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Jaguar Land Rover στο Solihull της Αγγλίας.

Η αλουμινένια μονοκόκ δομή θα συνεισφέρει σε μια σημαντική μείωση του βάρους από τα 2.622 kg που ζυγίζει το σημερινό μοντέλο με το γερό, αλλά βαρύ ξεχωριστό πλαίσιο Τ5 τύπου σκάλας.

Ο βασικός κινητήρας του Discovery πέμπτης γενιάς θα είναι μια ανανεωμένη έκδοση του 3λιτρου ντίζελ SDV6. Παρότι η Jaguar Land Rover έχει αποκαλύψει υβριδικά και ηλεκτρικά προγράμματα εξέλιξης, οι τεχνολογίες αυτές δεν θα μπουν σε παραγωγή πριν την επόμενη δεκαετία.

Σε επόμενο στάδιο, ύστερα από το εμπορικό λανσάρισμα του αυτοκινήτο, , θα τοποθετηθούν στο νέο Discovery και κινητήρες της οικογένειας Ingenium. Είτε στη σημερινή τους 4κύλινδρη μορφή σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα (σύστημα mild hybrid) είτε σε μορφή V6 αν η JLR αναπτύξει νέα, «σπονδυλωτή» τεχνολογία κινητήρων, όπως αναμένεται να κάνει.

Σημαντικά αναβαθμισμένη όσον αφορά την ποιότητα και την πολυτέλεια αναμένεται να είναι και η καμπίνα του νέου Disco, η οποία όμως δεν θα απωλέσει την πρακτικότητα του σημερινού μοντέλου.

Το νέο Discovery θα διατίθεται και σε μια ειδική έκδοση SVX για ακραία χρήση εκτός δρόμου.

Ακόμα δεν έχει επισημοποιηθεί η ημερομηνία λανσαρίσματος του νέου Disco 5, αλλά αυτή αναμένεται να γίνει πριν από την εκπνοή του 2016.

[Πηγή video walkoART μέσω YouTube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube