Scoop: Νέο Audi A5 Sportback 2017

Scoop: Νέο Audi A5 Sportback 2017

Την περασμένη εβδομάδα, το επερχόμενο νέο Audi A5 Sportback απαθανατίστηκε για πρώτη φορά σε δοκιμές στην Ινδία.

O φωτογράφος-κατάσκοπος την πρώτη φορά μπόρεσε να μας δώσει κι ένα ενσταντανέ της επίμαχης γωνίας, πίσω και τρία τέταρτα και μια λήψη από εμπρός, πριν τον πάρει χαμπάρι ο οδηγός-δοκιμαστής και πατήσει γκάζι για να ξεφύγει.

Τώρα όμως πλέον έχουμε ένα σετ νέων φωτογραφιών από το ίδιο αυτοκίνητο, κακής ποιότητας είναι η αλήθεια, αλλά μας δίνουν μια ιδέα για το προφίλ του αυτοκινήτου και το σχεδιασμό στο εμπρός μέρος.

Με λίγες ημέρες να απέχουμε από το διεθνές λανσάρισμα του Audi A5 Sportback 2017, να πούμε ότι το αυτοκίνητο υποστηρίζεται από τη σπονδυλωτή πλατφόρμα MLB, την ίδια στην οποία πατά και το νέο Audi A4. Με τη συγγένεια αυτή κατά νου, το νέο A5 Sportback αναμένεται ελαφρύτερο και πιο ακριβές στο δρόμο από τον προκάτοχό του. Εκτός από την 5θυρη βερσιόν, το νέο A5 θα είναι διαθέσιμο σε 3θυρο κουπέ και στέισον (Avant). H 3θυρη έκδοση αναμένεται να λανσαριστεί πρώτη σε παγκόσμια πρεμιέρα στις 2 Ιουνίου στο Ingolstadt, στη Γερμανία, στην έδρα της Audi. To νέο A5 2017 αποτελεί μέρος του προγράμματος των 20 νέων μοντέλων που θα παρουσιάσει η Audi μέσα στο 2016.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Audi A4 1.4 TFSI

Κάτω από το καπό, η επιλογή θα γίνεται σε γενικές γραμμές από την ίδια γκάμα που διατίθεται και στο νέο Audi A4: Ο βασικός κινητήρας βενζίνης είναι ο νέος 1.4 TFSI με 150 ίππους που συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ή 7άρι ημιαυτόματο διπλού συμπλέκτη S tronic. Ο άλλος είναι ο 2.0 TFSI που αποδίδει 252 ίππους και προσφέρεται με κιβώτιο S tronic και τετρακίνηση quattro. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων, διατίθεται ο 2.0 TDI με 150 ή 190 ίππους, χειροκίνητο κιβώτιο ή S tronic και δυνατότητα τετρακίνησης όταν συνδυάζεται το ισχυρότερο μοτέρ με το αυτόματο κιβώτιο.



Όσον αφορά τα στοιχεία του εξοπλισμού του αναμένονται εμπρός φώτα matrix LED, νέας σχεδίασης πλαίσιο μάσκας, πίσω φανάρια LED, νέοι προφυλακτήρες εμπρός-πίσω, νέα σχέδια στις ζάντες και δερμάτινο σαλόνι. Επίσης, στην καμπίνα θα βρει κάποιος virtual cockpit, σύστημα πολυμέσων τελευταίας γενιάς ΜΜΙ με οθόνη αφής και navigation, κάμερα οπισθοπορείας κ.ά.

[Πηγή rushlane]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube