Scoop: Το νέο Audi A4 2016 σε δοκιμές [video]

Scoop: Το νέο Audi A4 2016 σε δοκιμές [video]

Ένα μουλάρι δοκιμών του επόμενου A4 εθεάθη να κάνει δοκιμές, γυρίζοντας στην πίστα του Nürburgring.

Η παρουσίαση του νέου Audi A4 (B9) είναι προγραμματισμένη για τον επόμενο χρόνο και μέχρι τώρα οι πληροφορίες που έχουμε για το αυτοκίνητο βασίζονται σε μη επιβεβαιωμένες διαρροές ή φήμες.

Το μουλάρι δοκιμών που εθεάθη στο Nürburgring «φορούσε»τπο αμάξωμα του υφιστάμενου μοντέλου, οπότε δεν υπήρξαν στοιχεία για να αποκρυπτογραφήσαμε και που θα αφορούσαν την εξωτερική εμφάνιση του επερχόμενου A4.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες όμως μιλούν για μια εξωτερική εμφάνιση που θα είναι πιο σπορ και μυώδης. Στο εμπρός μέρος θα ξεχωρίζει η «τρισδιάστατη» εξάγωνη μάσκα και τα φώτα τύπου LED, ενώ πίσω θα υπάρχει μια διακριτικά ενσωματωμένη πτέρυγα στο τελείωμα το καπό.

Από πλευράς διαστάσεων, η επόμενη γενιά του A4 θα διαθέτει περίπου το ίδιο μήκος και πλάτος με την υπάρχουσα, αλλά το ύψος θα είναι ελαφρώς μειωμένο για χάρη της σχεδίασης. Σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες όμως έχουμε δει και πρωτότυπα με μεγάλη απόσταση από το έδαφος, κάτι που υποδεικνύει ότι παράλληλα με τη «συμβατική» έκδοση του A4 εξελίσσεται και έκδοση Allroad.

Τα λιγοστά πράγματα που έχουν διαρρεύσει και αφορούν την καμπίνα, κάνουν λόγο για ύπαρξη του τελευταίας γενιάς συστήματος πολυμέσων MMI με χειριστήριο αφής, head-up display και καντράν με ψηφιακή απεικόνιση πληροφοριών αλά νέο TT, αν και όχι με τις ίδιες δυνατότητες διαμόρφωσης. Επίσης η κεντρική κονσόλα θα προέρχεται από το τελευταίo ανανεωμένο Α8

Στους κινητήρες, φήμες θέλουν τη βάση της γκάμας να καταλαμβάνουν δύο εκδόσεις του 1.4 CoD με ισχύ 122 και 180 ίππους. Ακόμα, μπορεί να προστεθεί μια βελτιωμένη έκδοση του 2.0 TFSI με απόδοση 225 ίππους, ενώ θα υπάρξει και plug-in υβριδική έκδοση με τον δίλιτρο TFSI για θερμικό κινητήρα και ένα ηλεκτροκινητήρα 95 ίππων. Αυτή η τελευταία έκδοση ψιθυρίζεται ότι θα έχει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία μέχρι 50 km και ότι θα είναι διαθέσιμη από το λανσάρισμα του μοντέλου.

[Πηγή video TouriClips μέσω YouTube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube