Ο 5λιτρος κομπρεσοράτος V8 και στην Jaguar F-Pace

Ο 5λιτρος κομπρεσοράτος V8 και στην Jaguar F-Pace

Για όλους όσοι θεώρησαν ότι η F-Pace θα μείνει στους έξι κυλίνδρους μπορούν να αναθαρρήσουν. Ο κομπρεσοράτος V8 με τους 550 PS βρίσκεται ήδη στον προθάλαμο.

Η Jaguar μας έχει συνηθίσει, σε όλα ανεξαιρέτως τα μοντέλα της να έρχεται να επιστεγάσει την γκάμα τους με μια σούπερ σπορ έκδοση που υποστηρίζεται από το ανάλογο κινητήρα.

Έτσι στην F-type έχουμε την έκδοση R με 5λιτρο V8 και 550 άλογα και την SVR με 575 PS, ομοίως η XFR-S με 5λιτρο V8 και 550 άλογα και η μεγάλη XJ-R επίσης με 550 PS. Τι γίνεται όμως με την F-Pace;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κορυφαίο μοντέλο του νέου crossover της βρετανικής εταιρείας δεν θα παραμείνει αυτό με τον 3λιτρο V6 των 380 PS. Δεν θα μπορούσε άλλωστε, καθώς έχει να αντιμετωπίσει στην αγορά ανταγωνιστές όπως BMW X5 M και τα SUV της Mercedes-AMG.

Για το λόγο αυτό, η Jaguar εργάζεται πάνω σε μια έκδοση επιδόσεων της F-Pace, μέσω του SVO division. Και προφανώς το μοτέρ που θα βρίσκεται κάτω από το καπό της δεν θα είναι άλλο από το 5λιτρο κομπρεσοράτο V8, με εκτιμώμενη μέγιστη ισχύ πάνω από τα 500 άλογα. Τα πρωτότυπα αυτής της F-Pace ήδη δοκιμάζονται και το αυτοκίνητο αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά το 2017.

Οι φήμες που κυκλοφορούν όμως δεν αφορούν μόνο την F-Pace. Λέγεται ότι το SVO division ήδη δοκιμάζει supercharged μοτέρ V8 και πάνω στην XE. Μια απάντηση στις BMW M3 και Mercedes-AMG C63, αλλά και στην Cadillac ATS-V που είναι υπολογίσιμος αντίπαλος στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, όπου η Jaguar προσδοκά να δυναμώσει το μερίδιό της.

Η τελική απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί, καθώς η Jaguar Land Rover εργάζεται παράλληλα πάνω σε ένα φιλόδοξο στρατηγικό πλάνο εξηλεκτρισμού, και πολλοί φοβούνται ότι η ύπαρξη μιας XE V8 θα μπορούσε να στείλει ένα αντιφατικό μήνυμα. Βέβαια, αυτό δεν την εμποδίζει να λανσάρει F-Pace V8, καθώς ετοιμάζει ομοίως και μια ηλεκτρική e-Pace.

Εμείς από την πλευρά μας, πάντως δεν θα μπερδευτούμε. Jaguar, όσο πιο πολλά supercharged V8 βάζεις στην γκάμα σου τόσο περισσότερο σε αγαπάμε!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube