Νέο Hyundai i20 2015: Πρόσθετες λεπτομέρειες και φωτογραφίες

Νέο Hyundai i20 2015: Πρόσθετες λεπτομέρειες και φωτογραφίες

H Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα νέες λεπτομέρειες και πρόσθετες φωτογραφίες για το επερχόμενο νέο i20.

Το δίχρωμο εσωτερικό του i20 που μας είχε αποκαλύψει εχθές η Hyundai αποτελείται να μαλακής αφής υλικά έτσι ώστε να «διασφαλίζουν ότι η απτή ποιότητα της καμπίνας θα συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις κορυφαίες της κατηγορίας».

Ωστόσο και προκειμένου να δώσει την απαραίτητη αντοχή στα υλικά της , η κορεατική κατασκευάστρια εταιρεία έκανε ευρεία χρήση του υλικού «υψηλής αντοχής» Thermal Plastic Olefin (TPO).

Ανάμεσα στα στοιχεία του στάνταρ εξοπλισμού της καμπίνας αξίζει να αναφέρουμε τους αυτόματα αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέφτες, τους αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός πίσω και το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης που υποστηρίζεται από 7ιντση οθόνη αφής με ενσωματωμένο USB και δυνατότητα για σύνδεση άλλου συστήματος πολυμέσων. Ακόμα θα υπάρχει σύστημα αυτόματου ξεθαμπώματος του παρμπρίζ και το θερμαινόμενο τιμόνι του Hyundai i40

Ο Christian Loer, επικεφαλής product management και τιμολόγησης για τη Hyundai Motor Europe, σχολίασε ότι «το ταμπλό και τα υλικά στις πόρτες είναι το πρώτο πράγμα που αγγίζει ο πελάτης, αμέσως μετά από το τιμόνι. Έτσι αυτά χρειάζεται να είναι καλής ποιότητας και κυρίως μαλακά στην αφή».

Κατά το λανσάρισμα του νέου Hyundai i20 στην Ευρώπη η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τρία μοτέρ βενζίνης και δύο ντίζελ. Είναι όλα γνωστά μας από τα υπάρχοντα μοντέλα των Hyundai και Kia, όμως έχουν αναβαθμιστεί έτσι ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6.

Οι βενζινοκινητήρες ανήκουν στην οικογένεια Kappa, είναι αλουμινένιοι και έχουν μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων. Θα υπάρχει ένας 1.2 σε εκδόσεις 75 και 84 PS, με ροπή 12,4 kgm και στις δύο περιπτώσεις, που θα συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Ο δυνατότερος 1.4 που αποδίδει 100 PS και 13,7 kgm θα προσφέρεται με 6άρι χειροκίνητο ή 4άρι αυτόματο.

Ο βασικός κινητήρας ντίζελ 1,1 lt αποδίδει 75 PS και 18,3 kgm, ενώ στην περίπτωση του 1.400άρη CRDi τα νούμερα γίνονται 90 PS και 24,5 kgm.

[Πηγή Hyundai]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube