Το νέο Audi Q5 θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι του Παρισιού [teaser video]

Το νέο Audi Q5 θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι του Παρισιού [teaser video]

Την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, η Audi θα αποκαλύψει επίσημα το ολοκαίνουργιο μεσαίο της SUV.

Στις 29 αυτού του μήνα, στις 14:15 ώρα Ελλάδας, η Audi θα κάνει τα επίσημα αποκαλυπτήρια του εντελώς νέου Q5, στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Σε ένα μικρό video teaser, που υπαινίσσεται τη συμβατότητα με τις εφαρμογές Apple CarPlay και Android Auto, η Audi αποκαλύπτει τη σχεδίαση του νέου περιστροφικού διακόπτη για τον έλεγχο του τελευταίου τύπου συστήματος infotainment, που είναι αντίστοιχο με εκείνα στο νέο Audi A4 και το νέο Audi Q7.

Τα δύο παραπάνω μοντέλα έχουν χρησιμεύσει και ως πηγή έμπνευσης για την εξωτερική σχεδίαση του νέου Q5, που θα έχει παραπλήσια φώτα, νέου τύπου μάσκα και γραμμές αντίστοιχες με εκείνες του μεγαλύτερου αδελφού του, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικό με την BMW X3 και τη Mercedes-Benz GLC – αν και παραμένει μέχρι σήμερα το best-seller της Audi.

Κάτω από το νέο αμάξωμα, το Audi Q5 του 2017 είναι βασισμένο στην πλατφόρμα MLB evo, η οποία έχει βοηθήσει στο να μειωθεί το βάρος του νέου μοντέλου κατά περισσότερα από 100 kg σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Η νέα πλατφόρμα δέχεται μια γκάμα κινητήρων 4κύλινδρων και V6, που συνδυάζονται με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο ή αυτόματο S tronic 7 σχέσεων. Θα υπάρχουν δικίνητες βασικές εκδόσεις και βέβαια τετρακίνητες, με το νέο σύστημα quattro που μειώνει τις εσωτερικές τριβές. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την καλύτερη αεροδυναμική και άλλες βελτιώσεις, λέγεται ότι μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και την εκπομπή ρύπων κατά 15%.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το νέο, οικονομικό σύστημα τετρακίνησης quattro

Οι φήμες θέλουν να υπάρχει και σπορ έκδοση SQ5 στην γκάμα του νέου μοντέλου, ενώ πιθανή είναι στο μέλλον και μια ακόμη πιο δυνατή έκδοση RS με πάνω από 400 ίππους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube