Νέα Ferrari «Icona»: Έρχεται τον Νοέμβριο [video]

Νέα Ferrari «Icona»: Έρχεται τον Νοέμβριο [video]

Το νέο μοντέλο της σειράς Icona θα κυκλοφορήσει από την Ferrari σε περιορισμένο αριθμό και με τον V12 κινητήρα των 6,5 λίτρων.

Δύο χρόνια πριν, το 2019, όταν η Ferrari παρουσίασε τις Monza SP1 και SP2, οι φίλοι της μάρκας περίμεναν το επόμενο σούπερκαρ της σειράς «Icona Series». Φαίνεται πως τώρα αυτή η στιγμή είναι πολύ κοντά, καθώς κάποιο «κατασκοπευτικό» βίντεο συνέλαβε μια έντονα καμουφλαρισμένη Ferrari να κινείται σε δημόσιους δρόμους.

Το παχύ μαύρο καμουφλάζ δεν μας αφήνει να δούμε και πολλά πράγματα, ωστόσο μπορούμε να διακρίνουμε μια σημαντική διαφορά που έχει να κάνει με τους εξωτερικούς καθρέφτες καθώς αυτοί είναι τοποθετημένοι στα εμπρός φτερά και όχι στην κολώνα Α. Το στοιχείο αυτό μας δίνει το δικαίωμα να υποθέσουμε πως το νέο μοντέλο μπορεί να αντλεί έμπνευση από την αγωνιστική Ferrari 330 P4 του 1967.

Σε ό,τι αφορά στο αμάξωμα, κάποιες πληροφορίες θέλουν να χρησιμοποιείται αυτό της LaFerrari Aperta, ενώ ο κινητήρας μπορεί να είναι ο V12 των 6,5 λίτρων από την 812 Competizione. Πρόκειται για μια σημαντικά βελτιωμένη έκδοση του ατμοσφαιρικού V12 της Ferrari με τους κυλίνδρους υπό γωνία 65°, νέο μηχανισμό για χρονισμό βαλβίδων, εξωτικά υλικά και νέα εξάτμιση. Η ισχύς φτάνει τους 830 PS στις 9.250 rpm (+30 PS σε σύγκριση με την 812 Superfast) και η ροπή τα 692 Nm (-26 Nm). Ο κόφτης βρίσκεται στις 9.500 rpm, δηλαδή ψηλότερα από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο παραγωγής για το δρόμο από το Maranello.

Ωστόσο, για τη συγκεκριμένη έκδοση θα μπορούσε να αποδίδει και... κάτι παραπάνω, καθώς κάποιες κατασκοπευτικές φωτογραφίες έδειξαν κάποιες LaFerrari με διαφορετικά συστήματα εξάτμισης. Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε τη δήλωση του τεχνικού προϊσταμένου της εταιρείας ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο νωρίτερα φέτος, είχε πει πως η Ferrari εργάζεται πάνω σε μια πιο δυνατή έκδοση του V12 κινητήρα.

Το νέο μοντέλο της σειράς Icona θα έχει σαφώς περιορισμένη παραγωγή με τις πληροφορίες να λένε ότι η παρουσίασή του ενδέχεται να γίνει στο Finali Mondiali αυτόν τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube