«Ναι» από την BMW για το MINI Touring Superleggera

«Ναι» από την BMW για το MINI Touring Superleggera

H BMW έδωσε το πράσινο φως για το σχεδιασμό και την κατασκευή ενός μοντέλου που θα βασίζεται στο πρωτότυπο MINI Touring Superleggera.

Η πληροφορία έρχεται από το βρετανικό website του Car Magazine που ισχυρίζεται ότι το πρωτότυπο MINI Touring Superleggera που ντεμπουτάρισε στις όχθες της λίμνης του Como πήρε έγκριση για την παραγωγή του. Ο εκτιμώμενος χρόνος για το εμπορικό λανσάρισμα του μοντέλου είναι τρία χρόνια από σήμερα μέσα στο 2018.

Το περιοδικό CAR εμφανίζεται κατηγορηματικό σχετικά με την αξιοπιστία της πηγής του και επιβεβαίωσε ανάλογες φήμες που κυκλοφόρησαν πέρυσι τον Δεκέμβριο. Έτσι, το πράσινο φως για την κατασκευή ενός ρόουντστερ που θα ενταχθεί στη νέα γκάμα της ΜΙΝΙ που ήδη έχει περιοριστεί. Και αυτό μάλλον αποτελεί έκπληξη ύστερα από την απόφαση της BMW να μην ανανεώσει την παραγωγή των Roadster και Coupé, όπως και του Paceman.

Φαίνεται ότι η θετική υποδοχή του κοινό στο πρωτότυπο Touring Superleggera έκανε την BMW να αλλάξει γνώμη, αποφασίζοντας έτσι να μετουσιώσει σε μοντέλο παραγωγής το μινιμαλιστικό χαρακτήρα και τη γοητεία του πρωτοτύπου. Το ερώτημα που προκύπτει  όμως, είναι μέχρι πού θα το προχωρήσει η MINI.

To Touring Superleggera με μαλακή οροφή πατά πάνω στην υφιστάμενη πλατφόρμα FAAR που υποστηρίζει τα προσθιοκίνητα και τετρακίνητα αυτοκίνητα και μια ευρεία γκάμα μοτέρ, ντίζελ και βενζίνης. Πάντως σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει περίπτωση να το δούμε στις εκθέσεις πριν από το 2018.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube