Και ο 2.0 biturbo TDI στην γκάμα του νέου Škoda Kodiaq

Και ο 2.0 biturbo TDI στην γκάμα του νέου Škoda Kodiaq

Οι φήμες που ήθελαν το διτούρμπινο μοτέρ ντίζελ του VW Group να τοποθετείται στο νέο Škoda Kodiaq επιβαιώθηκαν μαζί με την πιθανότητα για εκδόσεις Sportline και Scout.

Το πιο σημαντικό μοντέλο της τσεχικής εταιρείας τα τελευταία χρόνια, το οποίο ντεμπουτάρησε την προηγούμενη εβδομάδα, είναι και το πρώτο 7θέσιο SUV της Škoda.

To λανσάρισμά του στην αγορά προγραμματίζεται για τις αρχές του 2017 με μια πλούσια γκάμα κινητήρων βενζίνης και ντίζελ: 1.4 και 2.0 TSI, και δίλιτρος TDI σε δύο εκδόσεις ισχύος, 150 και 190 άλογα.

Αλλά απ’ ό,τι φαίνεται γ γκάμα δεν θα περιοριστεί σε αυτά. Το AutoExpress αναφέρει την προσθήκη και μιας πιο hot  έκδοσης, η οποία κατά πώς λέει επιβεβαιώθηκε από το μέλος του ΔΣ και υπεύθυνου για τον τομέα Έρευνας και Εξέλιξης της Škoda, Christian Struber. Όπως είπε κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του αυτοκινήτου, ένα τέτοιο μοντέλο βρίσκεται ήδη υπό εξέλιξη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το VW Passat 2.0 BiTDI 4MOTION

«Οδηγήσαμε ένα τέτοιο αυτοκίνητο την περασμένη εβδομάδα και ήταν φανταστικό», είπε ο Struber. «Από μηχανολογικής σκοπιάς θα θέλαμε να δώσουμε στο Kodiaq ακόμη περισσότερη ισχύ και εργαζόμαστε πάνω σε αυτό. Τώρα χρειάζεται να περιμένουμε να γίνει το επιχειρηματικό βήμα.  

Όταν ο Struber ερωτήθηκε σχετικά με το αυτοκίνητο που βρίσκεται υπό εξέλιξη και οδήγησε, παραδέχτηκε ότι «ήταν ένα ντίζελ». Σημείωσε δε ότι ο Τσέχος κατασκευαστής θα μπορούσε να κάνει χρήση του μοτέρ BiTDI των 240 ίππων στο νέο SUV.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε το πρωτότυπο Škoda Kodiaq

Με δεδομένη την πιθανότητα ένα διτούρμπινο ντίζελ Kodiaq να πάρει το πράσινο φως, αυτό θα συνδυαζόταν με αυτόματο σασμάν DSG επτά ταχυτήτων και τετρακίνηση, προκειμένου να διαχειριστεί τη μεγάλη ροπή των σχεδόν 51 kgm που αποδίδεται μόλις από τις 1.750 rpm.

Εκτός από τις αποκαλύψεις του Struber, ο Bernhard Maier, διευθύνω σύμβουλος της Škoda, επιβεβαίωσε ότι επεξεργάζονται και επιπλέον εκδόσεις εξοπλισμού, όπως οι «Sportline» και «Scout», που θα εμπλουτίσουν την αρχική γκάμα. «Είχαμε μεγάλη επιτυχία όταν το κάναμε με άλλα μοντέλα μας», είπε ο Maier στο AutoExpress. «Γιατί να μην το επεκτείνουμε, περιλαμβάνοντας το νέο Kodiaq»;

[Πηγή AutoExpress]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube