H σιλουέτα και τα εντυπωσιακά φώτα του νέου Kia EV9 [video]

H σιλουέτα και τα εντυπωσιακά φώτα του νέου Kia EV9 [video]

H Kia μέσα στις επόμενες μέρες θα αποκαλύψει τη νέα της ηλεκτρική ναυαρχίδα, το EV9 και μας προετοιμάζει αποκαλύπτoντας τη σιλουέτα και τα εντυπωσιακά φώτα του.

Kia EV9

Μέσα στις επόμενες μέρες η Kia θα αποκαλύψει τη νέα της ηλεκτρική ναυαρχίδα, το EV9, με το οποίο φιλοδοξεί να εισέλθει στην αγορά των premium ηλεκτρικών SUV, αντιμετωπίζοντας μοντέλα όπως η BMW iX και το Audi Q8 e-tron.

Θέλοντας να προετοιμάσει το κοινό για τον ερχομό του, ο Κορεάτης κατασκευαστής δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο αποκαλύπτονται η σιλουέτα και τα φώτα του.

Kia EV9

Αρχικά, μπορεί το EV9 να είναι ηλεκτρικό, αλλά όπως είδαμε και στα στιγμιότυπα από τις δοκιμές εξέλιξης του που δημοσιεύτηκαν το περασμένο καλοκαίρι, διαθέτει ένα παραδοσιακό τετραγωνισμένο αμάξωμα ενός SUV. Οι χειρολαβές είναι κρυμμένες στις πόρτες, βοηθώντας έτσι την αεροδυναμική, ενώ σε αντίθεση με το concept υπάρχουν παραδοσιακοί πλαϊνοί καθρέπτες αντί για κάμερες.

Στο εμπρός μέρος οι συστοιχίες φωτών παραπέμπουν σε πίξελ με τα φώτα ημέρας να σχηματίζουν γωνία στις δύο άκρες και πίσω, τα λεπτά φωτιστικά σώματα εκτείνονται από το ύψος του παρμπρίζ έως τον προφυλακτήρα.

Το EV9 θα έχει μήκος 4.930 mm, μεταξόνιο 3.100 mm και όπως το μικρότερο EV6 θα βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP του ομίλου. Nα σημειώσουμε ότι η τελευταία διαθέτει αρχιτεκτονική 800V που της δίνει δυνατότητα φόρτισης έως και 350 kW.

Το EV9 αναμένεται να είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Επιπλέον, θα είναι το πρώτο μοντέλο της που θα εξοπλίζεται με την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3. 

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Kia EV9 θα δημοσιευτούν προς τα τέλη του μήνα, λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη του εσωτερικού και εξωτερικού του. Έπειτα, το μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αγορές της Ευρώπης το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube