Για το 2023 και σε περιορισμένη παραγωγή πάει το Tesla Cybertruck 

Για το 2023 και σε περιορισμένη παραγωγή πάει το Tesla Cybertruck 

H Tesla ανακοίνωσε νέα καθυστέρηση στην παραγωγή του Cybertruck γιατί θέλει να αναβαθμίσει τα χαρακτηριστικά του. 

Η Tesla σκοπεύει να ξεκινήσει την παραγωγή του πολυαναμενόμενου Cybertruck της μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2023, ανατρέποντας το σχέδιό της να ξεκινήσει την παραγωγή του στα τέλη του τρέχοντος έτους, αναφέρει σε αποκλειστικό του ρεπορτάζ το Reuters.

Πηγή προσκείμενη στο πρακτορείο ειδήσεων τόνισε πως η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός πως η Tesla αποφάσισε να αλλάξει τα χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού της pickup για να το κάνει πιο ελκυστικό καθώς ο ανταγωνισμός στην κατηγορία γίνεται πιο έντονος. 

Η ίδια πηγή τόνισε πως η Tesla αρχικά θα προχωρήσει σε περιορισμένη παραγωγή του μοντέλου στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2023 και στη συνέχεια θα την αυξήσει. 

Το ρεπορτάζ του Reuters αναφέρει πως η Tesla, μολονότι είναι η κορυφαία εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έχει χάσει το τρένο στην κατηγορία των pickup, κατηγορία που στις ΗΠΑ είναι εξαιρετικά δημοφιλής. Μάλιστα, η εταιρεία του Elon Musk βρίσκεται σε αυτήν την κατηγορία στην τρίτη θέση πίσω από τις Ford Motor Co και Rivian Automotive.

Η Ford έχει δηλώσει πως στις αρχές αυτού του μήνα θα διπλασιάσει σχεδόν την ετήσια παραγωγική ικανότητα για το ηλεκτρικό pickup F-150 Lightning σε 150.000 οχήματα πριν το λανσάρισμά του την άνοιξη. 

Να σημειώσουμε εδώ πως η χρηματιστηριακή αξία της Ford ξεπέρασε τα $100 δισ. για πρώτη φορά την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, όταν οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν 6,7% και της Rivian κατά 7,1%.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube