Ferrari 812 Superfast, τώρα και με Configurator

Ferrari 812 Superfast, τώρα και με Configurator

Η Ferrari δίνει τη δυνατότητα σε όλους εμάς τους πικραμένους να φτιάξουμε τη δική μας 812 Superfast, χωρίς να γνωρίζει ότι μας λείπουν 99 ευρώ για να βάλουμε στην πάντα ένα κατοστάρικο.

Η Ferrari 812 Superfast γνωρίζετε φυσικά ότι αποτελεί το πιο πρόσφατο δημιούργημα του cavallino rampante. Και ότι πρόκειται για ένα Grand Turismo που συνδυάζει στην εντέλεια αστρονομικές επιδόσεις και κορυφαία πολυτέλεια στην καμπίνα.

Η κατοχή ενός τέτοιου μπροστομήχανου GT είναι εκτός των οικονομικών δυνατοτήτων του 99,9 % του πληθυσμού της Γης, αλλά η εταιρεία φαίνεται ότι αποφάσισε να πετάξει ένα κόκκαλο στους απανταχού φαν της φίρμας. Έτσι έβγαλε στον αέρα τον online διαμορφωτή του αυτοκινήτου για να μπορεί κι ο κάθε πικραμένος να διαμορφώσει τη δική του 812 Superfast. Ελπίζοντας ότι η θεά τύχη θα τον αξιώσει κάποια στιγμή να κάνει μια τέτοια αγορά πραγματικότητα. Ή να το κάνει απλώς για πλάκα. Φάτε μάτια ψάρια, δηλαδή.

Δίνοντας λοιπόν μια ευρεία γκάμα επιλογών, κάθε 812 Superfast μπορεί να είναι διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη. Η παλέτα έχει 37 χρώματα για το αμάξωμα, αλλά η Ferrari αφήνει στη διακριτική ευχέρεια του καταναλωτή την επιλογή μέσα από ένα πρόγραμμα αποχρώσεων να δώσει τη δική του, προσωπική επιλογή. Έξι σχέδια σε ζάντες και εννέα επιλογές για τις δαγκάνες των φρένων ολοκληρώνουν την εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Ferrari F12 Berlinetta [video]

Αν παρόλα αυτά, υπάρχουν υποψήφιοι που θα ήθελαν πιο επιθετική την 812, μπορούν να παραγγείλουν ανθρακονημάτινο look στο εμπρός σπόιλερ, στον προφυλακτήρα, στο κάτω μέρος των θυρών, στην περιοχή του πορτμπαγκάζ, καθώς και στο διαχύτη. Μαύρο κεραμικό φινίρισμα ή σε τιτάνιο μπορούν επίσης να προστεθούν στις μπούκες της εξάτμισης γιο διαφορετικό look. Και για τους πελάτες που θέλουν να ξεκαθαρίζουν και στον πιο ανίδεο τι είναι αυτό το αυτοκίνητο που οδηγούν, έξτρα ασπίδες της Scuderia Ferrari μπορούν να τοποθετηθούν ως διακριτικά στα εμπρός φτερά. Φυσικά, τα φιμέ πλευρικά κρύσταλλα εξασφαλίζουν την ανωνυμία στους σελέμπριτι ή την προστασία σε όποιον την επιθυμεί από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Στην καμπίνα, η εξατομίκευση απογειώνεται, καθώς καθίσματα, επενδύσεις στις πόρτες, κεντρικό τούνελ και πολλά ακόμη μπορούν να πάρουν προσωπική διάσταση του πελάτη, μέσω χρωμάτων, αποχρώσεων και φινιρίσματος. Έτσι, 15 αποχρώσεις για τις ταπετσαρίες, εννέα για τη μοκέτα στο πάτωμα και διαφορετικές ραφές έρχονται να υποστηρίξουν ένα κρεσέντο εξατομίκευσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Ferrari 488 Spider [video]

Και για να θυμίσουμε αυτά που ταιριάζουν περισσότερο στα καθ’ ημάς και υμάς, η  812 Superfast είναι μια δίπορτη μπερλινέτα, στην ουσία μια σημαντικά αναβαθμισμένη εκδοχή της F12 Berlinetta, που χρησιμοποιεί ένα μεγαλύτερο ατμοσφαιρικό V12 6,5 λίτρων και εισάγει νέες τεχνολογίες δυναμικής συμπεριφοράς.

Ο κινητήρας της είναι 234 cc μεγαλύτερος από της F12 και αποδίδει 800 PS στις 8.500 rpm και 73,2 kgm ροπής στις 7.000 rpm. Με άλλα λόγια, έχει 20 PS και 1,3 kgm παραπάνω από τη μέχρι σήμερα κορυφαία F12tdf. Ο V12 συνδυάζεται με ένα βελτιωμένο 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και κινεί τους πίσω τροχούς. Επιταχύνει την 812 Supefast από στάση μέχρι τα 100 km/h σε 2,9” και της δίνει μια τελική πάνω από 340 km/h. Οι επιδόσεις αυτές είναι αντίστοιχες με της F12tdf, παρότι η 812 Superfast είναι 110 kg βαρύτερη, φτάνοντας τα 1.525 kg.

[Πηγή Ferrari]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube