Κίνα, ηλεκτρικοί κλώνοι Rolls-Royce και Maybach με €2.000

Κίνα, ηλεκτρικοί κλώνοι Rolls-Royce και Maybach με €2.000

Ηλεκτρικά σουπερμίνι με εμφάνιση Rolls-Royce και Maybach πωλούνται για χρήματα που στην Ελλάδα δεν αγοράζεις ούτε επώνυμο ηλεκτρικό ποδήλατο.

Στα πρώτα βήματα της κινεζικής αυτοκίνησης, προ λίγων 10ετιών, η αντιγραφή πήγαινε σύννεφο. Τώρα όμως, τα περισσότερα μοντέλα από την Κίνα έχουν πια τη δική τους σχεδιαστική προσωπικότητα. Στα πολύ φθηνά οχήματα όμως, μπορούμε ακόμα να πετύχουμε μια κόπια Rolls-Royce ή Maybach.

Έτσι, δύο 100% ηλεκτρικά προσιτά 4τροχα από την κινεζική χώρα αντιγράφουν απροκάλυπτα τη Rolls-Royce Phantom και τη Mercedes-Maybach GLS αντίστοιχα. Και παρ' ό,τι κοστίζουν λιγότερο από €2.000 στην τοπική αγορά, ο εξοπλισμός τους είναι πλουσιοπάροχος. Με δερμάτινα καθίσματα, ατμοσφαιρικό φωτισμό κι ένα χορταστικό infotainment.

Με δύο χιλιάρικα στην Ελλάδα δεν αγοράζεις ούτε ηλεκτρικό ποδήλατο από τις γνωστές μάρκες. Όχι μίνι Rolls-Royce 

Rolls-Royce

Τα δύο μοντέλα εμφανίστηκαν στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo. Παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε εκδήλωση μικρών οχημάτων και τα βλέπουμε δίπλα σε έναν στόλο από άλλα μικροσκοπικά 4τροχα, παρόμοια με τα αυτοκίνητα kei που πωλούνται στην Ιαπωνία. Προφανώς αποκλειστικά για αστική χρήση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Θωρακισμένη Rolls-Royce Phantom φτάνει τα επτά μέτρα και τα €3 εκατομμύρια

Ακριβώς όπως μια γνήσια Rolls-Royce, το μικροσκοπικό EV διαθέτει μια μεγάλη μπροστινή μάσκα με φινίρισμα χρωμίου, αν και δεν διαθέτει το περίφημο Spirit of Ecstasy. Τοποθετημένοι εκατέρωθεν της μάσκας υπάρχουν προβολείς με παρόμοιο σχήμα με εκείνους της Phantom, ενώ η μπλε λάμψη των λαμπτήρων τούς κάνει να φαίνονται σαν ακριβά xenon. 

Rolls-Royce

Τα πλαϊνά του αυτοκινήτου εμπνέονται επίσης από τη Phantom. Αυτό είναι πιο εμφανές κοιτώντας τις μπροστινές και τις πίσω χειρολαβές των θυρών που ενώνονται μεταξύ τους. Οι πίσω πόρτες ανοίγουν ανάποδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Chery Fulwin T11, μα οποία ομοιότης με το Range Rover... [video]

Δεν προξενεί καμία εντύπωση ότι το αντίγραφο της Mercedes-Maybach GLS φαίνεται να είναι το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο με το Phantom, αν και με διαφορετική μπροστινή όψη. Εκεί που συναντούσαμε τη μάσκα της Rolls-Royce, τώρα υπάρχει μια ακόμη μεγαλύτερη χρωμιωμένη που θυμίζει Mercedes-Maybach.

Rolls-Royce

Δεν γνωρίζουμε καθόλου τι αυτονομία έχουν τα λιλιπούτεια EV ή ποια είναι η μέγιστη ταχύτητα που μπορούν να αναπτύξουν. Αλλά βλέποντας το infotainment, τις επενδύσεις και κυρίως, την τιμή αγοράς που είναι κάτω από δύο χιλιάρικα ευρώ, σκεφτόμαστε ότι θα ήταν μια εξαίσια πάμφθηνη λύση για τα πολύ κοντινά δρομολόγια. Κι αισθανόμαστε και λίγο κορόιδα, αν μη τι άλλο...

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube