Επίσημο: Νέο Nissan Terra, SUV με βάση το Navara [video]

Επίσημο: Νέο Nissan Terra, SUV με βάση το Navara [video]

H Nissan παρουσίασε επίσημα το νέο της μεσαίο SUV, που είναι βασισμένο στο γνωστό μας φορτηγάκι Navara.

Η Nissan ανακοίνωσε επίσημα την κατασκευή του Terra χθες, 2 Απριλίου. Θα κάνει σύντομα το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην Κίνα.

Όπως αναφέρει το σχόλιο του κινεζικού AutoHome Press, πρόκειται για το πρώτο επιβατικό μοντέλο του τμήματος οχημάτων με ξεχωριστό πλαίσιο κι ελαφρών επαγγελματικών (LCV) της ιαπωνικής εταιρείας. Ο αντιπρόεδρος του τμήματος, Ashwani Gupta, περιγράφει το Terra ως ένα σκληροτράχηλο, πρακτικό και «αυθεντικό» SUV, σχεδιασμένο για να πηγαίνει παντού.

Για να το εξετάσει κανείς από κοντά, θα πρέπει να πάει σε κάποια έκθεση της Nissan στην Άπω Ανατολή, όμως μπορεί να πάρει μια πολύ καλή ιδέα και βλέποντας το παρακάτω video που γύρισε το AutoHome Press σε έκθεση των… Φιλιππίνων, όπως αναφέρει.

Το Terra βασίζεται στο ξεχωριστό πλαίσιο, τύπου σκάλας, του pickup Navara. Προσφέρεται και ως 7θέσιο, αν και το συγκεκριμένο στο video έχει 5 θέσεις. Η Nissan δεν έχει δώσει ακόμη πληροφορίες για τα μηχανικά μέρη, όμως κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αυτά του διπλοκάμπινου Navara, με τον κινητήρα τουρμποντίζελ 2,3 λίτρων και τον πίσω άξονα με ελικοειδή ελατήρια – αν δεν έχει ανεξάρτητη ανάρτηση σαν το παλιότερο Pathfinder. Απ’ ό,τι βλέπουμε πάντως, το Terra του video έχει το γνωστό σύστημα τετρακίνησης κατ’ επιλογή, με κοντές βοηθητικές σχέσεις και πίσω διαφορικό που κλειδώνει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Nissan Navara King Cab 2.3 dCi 160 PS

Εξωτερικά, το εμπρός μέρος θυμίζει το Navara, αλλά με μεγαλύτερη μάσκα “V” και λίγο διαφορετικά φανάρια. Το πίσω μέρος είναι εντελώς καινούργιο και δένει πολύ αρμονικά με το υπόλοιπο αμάξωμα. Το Terra έχει μήκος 4,88 m, πλάτος 1,85 m και ύψος 1,84 m.

H καμπίνα είναι σκοτεινή λόγω του μαύρου χρώματος, αλλά φαίνεται ευρύχωρη, από καλά υλικά και αρκετά πολυτελής. Στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μια μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων, που ο Κινέζος δημοσιογράφος παρουσιάζει με λεπτομέρειες.

Το Terra θα διατεθεί πρώτα στην Κίνα, αλλά στη συνέχεια θα ακολουθήσουν κι άλλες αγορές ανά τον κόσμο, αφού η Nissan σχεδιάζει να αυξήσει τις πωλήσεις ελαφρών επαγγελματικών και μοντέλων με ξεχωριστό πλαίσιο κατά 40% έως το 2022.

[Πηγή: AutoHome Press]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube