Επίσημο: Νέο Maruti Suzuki Ciaz

Επίσημο: Νέο Maruti Suzuki Ciaz

Η Maruti Suzuki έδωσε στη δημοσιότητα επίσημες φωτογραφίες από το νέο Ciaz που απευθύνεται στην ινδική αγορά και θα πωλείται από τον Οκτώβριο.

Η Suzuki στο περσινό Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης είχε προκαλέσει αίσθηση με την παρουσίαση του πρωτοτύπου Authentics, μέσω του οποίου προανήγγελλε ένα μικρό οικογενειακό σεντάν.

Η μετουσίωση του Authentics Concept σε αυτοκίνητο παραγωγής, υπό την ονομάσια Ciaz, χαμήλωσε σε σχεδιαστικό τόνο, αλλά και πάλι αποτελεί ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο για το μέσο όρο της αγοράς στην οποία απευθύνεται.

Το μήκος του νέου Maruti Suzuki Ciaz φτάνει τα 4,5 m με το μεταξόνιο να φτάνει τα 2,65 m, διαστάσεις που ξεφεύγουν προς τα πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας. Μεγάλο είναι και το πορτμπαγκάζ που φτάνει τα 510 lt, οπότε ισοφαρίζει αυτό του ανταγωνιστικού Peugeot 301 αλλά μένει πίσω από αυτό των Seat Toledo και Skoda Rapid.

Κάτω από το καπό του νέου Ciaz μπορεί ο ενδιαφερόμενος να διαλέξει από μια γκάμα δύο κινητήρων: 4κύλινδρος 1.400άρης βενζίνης με 92 PS και 4κύλινδρος 1,300άρης MultiJet II της Fiat με 90 PS.

To νέο Maruti Suzuki Ciaz θα ντεμπουτάρει στην ινδική αγορά πλούσια εξοπλισμένο, με τον εξοπλισμό του να περιλαμβάνει αυτόματο κλιματισμό, οθόνης αφής με δορυφορική πλοήγηση, ηχοσύστημα με έξι ηχεία, κάμερα πίσω και αισθητήρες παρκαρίσματος, δερμάτινες επενδύσεις, ηλεκτροχρωματικό καθρέφτη και ηλεκτρικό άνοιγμα πορτμπαγκάζ,

Το νέο Maruti Suzuki Ciaz θα συγκαταλεγεί στους καταλόγους της εταιρείας από αύριο 3/9, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν από τα μέσα Οκτωβρίου.

Αξίζει να σημείώσουμε ότι to Ciaz, που πατά πάνω στην πλατφόρμα του Suzuki SX4 S-Cross, θα κατασκευάζεται και στην Κίνα από την κοινοπραξία Changan-Suzuki, με άγνωστη προ το παρόν ονομασία -σ.σ. το πιθανότερο είναι να διατηρήσει το όνομα Authentics. Θα είναι δε το μεγαλύτερο σεντάν της φίρμας που κατασκευάστηκε ποτέ στην Κίνα, μιας και το Kizashi είναι εισαγόμενο σε αυτή την αγορά, αλλά και μη δημοφιλές, καθώς η αρχική τιμή του ξεκινά από ψηλά, στα ¥188.000 (€22.560).

[Πηγή Suzuki μέσω indianautosblog.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube